Pavlova cu crema de whiskey Baileys

de AlexTeacher in Dulciuri, 14 Apr 2016 | 4257 vizualizari

 

Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))
 

 

INGREDIENTE

    • Albusuri de ou – 5 buc
    • Zahar – 250 g
    • Crema de whiskey Baileys – 30 ml
    • Zeama de lamaie – 1 lingura
    • Sare – 1 varf de cutit
    • Frisca lichida – 200 ml
    • Ciocolata neagra – 4 patratele
    • Apa de trandafiri – 1 lingurita
    Pentru crema:
    • Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4-5 lamai)
    • Zahar – 170 g
    • Galbenusuri de ou – 40 g
    • Unt – 35 g
    • Amidon de porumb – 1 lingura
    Aditionale:
    • Mure proaspete – 100 g
    • Afine proaspete – 100 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de whiskey Baileys:

  • Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;

  • Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;

  • Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;

  • In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;

  • Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;

  • Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;

  • Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;

  • Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;

  • Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;

  • Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;

  • Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de whiskey Baileys" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

19.04.2018, 10:13

Super!

RODIMUR 1

19.04.2018, 12:32

Ce frumoasă e...!

Rahela Velicu 1

19.04.2018, 17:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort nins cu cocos si crema de visine