Salata de paste, cu hering afumat in ulei

de RODIMUR in Salate, 23 Mai 2019 | 2751 vizualizari

 

Pentru că-mi plac pastele, găsesc mereu noi variante de combinare cu ingrediente care-mi plac de asemenea și care le pun în valoare. Foarte repede și ușor am făcut această salată gustoasă care a constituit ieri o cină pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de paste (steluțe)
  • 1 conservă de hering afumat în ulei (170 grame)
  • 5-6 fire de ceapă verde (doar codițele)
  • măsline
  • felii de lămâie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste, cu hering afumat in ulei:

Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă de rondele.

Se spală lămâia și se feliază.

Când pastele s-au scurs, se pun în platou și se adaugă rondelele de codițe de ceapă verde.

Se condimentează cu sare și se amestecă ușor pastele cu ceapa verde.

Se pune deasupra pastelor heringul afumat, porționat și se toarnă 2-3 linguri de ulei din conservă.

Se decorează salata cu măsline negre și cu felii de lămâie.

Se servește după ce stă 15-20 de minute la frigider.

TIPS-URI

1

Folosiți ceapă verde, pentru că are un gust mai bun și nu este foarte iute, ca cea galbenă.

2

Spălați lămâia, înainte de folosire, chiar dacă este bio.

3

Nu este necesar să folosiți un alt tip de ulei, pentru că cel din conservă are un gust foarte bun și este condimentat corespunzător și suficient.

4

Pentru astfel de salată, sunt de preferat pastele mici.

5

Fierbeți pastele conform recomandărilor de pe ambalaj.

6

Scurgeți bine pastele, înainte de a le pune în platou.

7

Serviți salata după ce a stat la rece, timp de 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste, cu hering afumat in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de pui cu paste si porumb