Salata poloneza cu ton

de RODIMUR in Salate, 27 Sep 2018 | 4688 vizualizari

 

Zilele trecute am aflat de la cineva de această rețetă și cum toate ingredientele îmi erau pe plac, am și făcut-o într-o seară, pentru cină. Nu este pretențioasă, se prepară destul de repede și este foarte consistentă și onctuoasă.
Salata se prepară în straturi și după ce stă la frigider 25-30 de minute se servește ca atare, se amestecă, sau se redecorează, după ce i s-a dat o formă atractivă.

 

INGREDIENTE

  • 75 grame de orez
  • 75-100 grame de cașcaval
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 4-6 linguri încărcate de maioneză
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 ouă fierte tari
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata poloneza cu ton:

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele.

Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs.

Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.

Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică.

Se fierb două ouă tari.

Se scot bucățile de ton din conservă și se lasă să se scurgă de ulei.

Se face o maioneză groasă, dintr-un: gălbenuș fiert tare, unul crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei.

Se unge bolul cu puțin ulei, după care se pun în el următoarele straturi de ingrediente:

- orezul fiert, scurs bine de apă, nivelat uniform pe fundul bolului;

- se unge stratul de orez cu 2 linguri încărcate de maioneză;

- se presară condimentele pregătite (sare și piper);

- se adaugă bucățile de ton, scurse de ulei;

- se mai întinde un strat de maioneză (eu am renunțat la acest strat, pentru ca salata să nu fie prea grasă);

- se presară din nou sare și piper;

- se pune un strat de ceapă verde tăiată rondele;

- se presară uniform cașcavalul răzuit;

- se întinde al treilea strat de maioneză (două linguri încărcate);

- se presară din nou, sare și piper;

- se răzuiesc ouăle fierte tari pe răzătoarea mare;

- se decorează cu rondele de ceapă verde.

Se acoperă bolul cu o folie alimentară de aluminiu și se dă la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, salata se scoate din frigider și se servește, tăind porții direct din bol, amestecând mai întâi ingredientele, sau dându-i o formă frumoasă și redecorând-o.

 

TIPS-URI

1

Fierbeți suficient orezul, dar nu prea mult, ca să nu se terciuiască. Bobul de orez trebuie să rămână întreg.

2

După fierbere, orezul trebuie clătit în mai multe ape și scurs bine, pentru ca salata să nu fie apoasă.

3

Puteți răzui cașcavalul pe răzătoarea mare, dacă vă place așa.

4

Puteți înlocui cașcavalul cu telemea, dar atunci va trebui să fiți atenți la dozarea sării în mâncare.

5

Maioneza trebuie să fie densă, bine legată, nu lichidă.

6

Lăsați bucățile de ton să se scurgă de ulei, înainte de a fi adăugate în salată.

7

Alegeți ceapă verde abia apărută, cu tijele subțiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata poloneza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu pere, branza de capra si alune de padure