publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Inghetata cu bombonele decorative
Intr-o cratita adaugam smantana (eu am folosit smantana de tara) laptele si punem pe foc. Intre timp batem galbenusurile cu miezul de la vanilie, un pic de lapte rece, adaugam peste lapte cand incepe sa fiarba amestecand continuu pana ce se ingraosa ca o budinca, Luam de pe foc, adaugam...
Cremes cu foietaj si blat de nuca
Blatul de nuca -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie,mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam nuca macinata amestecata cu faina si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, Turnam compzitia in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece...
O noapte la Venetia
Blatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao...
Inghetata cu ciocolata si alune
Intr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se raceasca. Intre timp mixam 250 ml frisca cu zaharul si amestecam cu crema racita. Rupem ciocolata...
Inghetata cu capsuni
Intr-o cratita punem laptele si zaharul la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat cu putin lapte.amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine. Intre timp mixam frisca impreuna cu zaharul si amestecam cu...
Inghetata in 3 culori
Mixam frisca impreuna cu zaharul, dupa care adaugam iartul si amestecam cu o paleta. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam. Impartim compozitia in 3 boluri in care vom adauga fructele (care le-am maruntit cu blenderul). In pahare de unica folosinta (sau de la iaurt) adaugam biscuiti...
Prajitura din albusuri cu nuca si crema
Intr-un bol se mixeaza albusurile cu un praf de spuma pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa, Adaugam faina amestecata cu nuca ,praful de copt si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de...
Tort cu nuca
Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul,zaharul vanila si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea,adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Adaugam in fir subtire uleiul,apa,faina,praful de copt,nuca si amestecam cu o paleta cu miscari...
Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Foile-intr-un bol mixam ouale cu zaharul(sau le batem cu telul)adaugam uleiul treptat,smantana,adaugam praful,amoniacul stins cu sucul de lamaie,Amestecam bine dupa care adaugam faina amestecand pentru inceput cu telul dupa care cu maini,framantam un aluat omogen si elastic, Invelim in folie...
Foi cu frisca si nuca
Foi-intr-un bol adaugam 500 g faina,zaharul,un praf de sare,facem gaura in mijloc adaugam laptele,untura,oul batut,bicarbonatul stins cu putin otet,incepem sa framantam un aluat omogen si elastic.(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min) Daca este nevoie adaugam faina sau lapte dupa...
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam faina,nuca macinata,esenta si amestecam cu o paleta cu grija sa nu se lase bezeaua., Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Pasca cu smantana
Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa, Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam smantanta in fir subtire si amestecam cu o paleta, Amestecam 100 g faina cu praful de copt,coaja de portocale,esenta,adaugam peste...
Clatite cu frisca
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,sarea,adaugam smantana,uleiul,amestecam dupa care adaugam laptele si faina alternativ,esenta de vanilie. Amestecam bine si daca este nevoie adaugam apa minerala,amestecam pana rezulta o compozitie de consistenta unei smantani lichide, Dam la rece 30 min...
Clatite cu cafea
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si plicurile de ness. Adaugam treptat laptele amestecat cu cafeaua, ulei, galbenusurile si mixam bine. La final incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam cu o paleta(trebuie sa rezulte o compozitie destul de lichida) si dam la...
Tort cu clatite
Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele. Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate...
Prajitura cu foi si ciocolata
Foia de cocos- albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la...
Budinca de portocale cu foi de placinta
Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente. Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul. Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, iaurtul in care am dizolvat praful de copt, amestecam...
Prajitura televizor 2
Foile: I ntr-un vas mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele si amestecam bine, adaugam amoniacul amestecat cu cacao si treptat faina pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Impartim aluatul in 2 bucati si intindem fiecare...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, coaja de portocale, praful de copt. In alt bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul si laptele treptat. Incorporam amestecul de faaina si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Turnam amestecul in formele unse cu ulei. Adaugam...
Piscoturi cu crema de ciocolata
Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece. Dupa ce s-a racit o mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza (pe care am mixat-o) amestecam...
Prajitura cu ciocolata
Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine. Facem 3 adancituri in amestec si...
Prajitura in dungi
Foile -intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase. In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie...
Tort cu crema de alune
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt,...
Rulouri cu cirese
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa...
Cornulete fragede
Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 3 bucati. Fiecare bucata se intinde pe masa infainata,...
Cornulete cu dulceata si nuca
Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt. Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara...
Prajitura cu mere si crema de vanilie
BLAT- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste adaugam galbenusurile,ulieul si laptele treptat mixand bine, Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si amestecam cu o paleta, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...
Prajitura cu iaurt si zmeura
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu o paleta, Turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce...
Cheesecake cu ciocolata
Blat-maruntim biscuiti(cu ajutorul robotului)adaugam zaharul,zaharul vanilat,amestecam bine dupa care adaugam untul topit impreuna cu ciocolata si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura pasam bine pana devine un blat...
Inghetata de vanilie cu fructe tropicale
Despicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min. Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie si punem din nou pe foc laptele. Intr-un vas frecam galbenusruile cu zaharul,adaugam amidonul si...