M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si tare.
Adaugam faina,nuca macinata,esenta si amestecam cu o paleta cu grija sa nu se lase bezeaua.,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2 foi.
Crema de ciocolata-intr-o cratita punem laptele si zaharul,punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine,
Intre timp intr-o cratita adaugam frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc pana ce se topeste amestecand continuu.lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu crema de lapte,
In tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-crema de ciocolata-a 2 foaie si dam la rece 30 min.
Topim ciocolata impreuna cu frisca si turnam deasupra,nivelam si decoram cu nuca macinata,ciocolata si alune(sau dupa preferinta)