Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Dulciuri

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 12 Oct 2015

Ciresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi. Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A 2 zi scurgem siropul lasat de cirese,adaugam restul de zahar ,lamaia taiata feliisi punem pe foc lasand sa fiarba cca 20 min...

Compot de cirese albe

In Sirop / Compot la 12 Oct 2015

Rupem coditele cireselor si le spalam in cateva ape, Adaugam cirese in borcanele spalate si uscate,lasand loc si pentru apa,adaugam cate 2 linguri de zahar si o lingura de zahar vanilat la fiecare borcan de 800 ml. Inchidem borcanele cu capac si le asezam intr-o cratita care am pus un...

Placinte cu mere caramelizate

In Dulciuri la 11 Oct 2015

Aluat-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie si amestecam bine.adaugam oul batut,untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora. Umplutura-curatam merele,le dam prin razatoarea mare si...

Placinta cu branza si mere

In Dulciuri la 11 Oct 2015

Aluatul- untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam faina,amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza,la final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un...

Gogosi cu struguri

In Dulciuri la 11 Oct 2015

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios, Invelim in folie si dam la rece o ora. Boabele de struguri le spalam si le lasam sa se scurga bine. Formam bilute din...

Mere flambate cu nuca

In Dulciuri la 29 Sep 2015

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic. Merele trebuie sa fie moi dar sa nu sa se zdrobeasca. Scoatem merele cu stafidele intr-o farfurie acoperim si in...

Prajitura cu mere si gutui

In Dulciuri la 29 Sep 2015

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider. Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si...

Dulceata de capsuni reteta cu rubarba

In Dulceata / Gem la 20 Iul 2015

Dulceata de capsuni reteta Spalam si curatam capsunile de codite,adaugam zaharul,acoperim si lasam peste noapte pentru asi lasa siropul. A 2 zi adaugam capsunile cu tot cu sirop intr-o cratita,rubarba curatata,spalata si taiata bucati,zeama de lamaie,amestecam si punem pe foc mediu sa...

Tiramisu reţetă originală, cu capsuni

In Dulciuri la 20 Iul 2015

Tiramisu reţetă originală Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o bezea tare. Adaugam crema de...

Melci cu nuca

In Dulciuri la 19 Iul 2015

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min. Intre...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 18 Iul 2015

Curatam capsunele de codite,dupa care le spalam,le scurgem bine de apa,adaugam zaharul peste ele,acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop. A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul unei site. Punem siropul intr-o cratita,adaugam zeama de la 1/2 lamaie,cealalta jumatate o adaugam...

Cheesecake cu jeleu de struguri

In Dulciuri la 18 Iul 2015

Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu ajutorul unei canite,linguri apasam foarte bine astfel incat blatul sa fie uniform. Dam tava la...

Rubarba in sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 18 Iul 2015

Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii. Punem pe foc pana se dizolva zaharul. Intre timp spalam si  curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm, Asezam in borcane(sa fie pline,vor scadea la fiert)adaugam siropul de capsuni caldut,inchidem borcanele....

Inghetata cu capsuni si rubarba

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Spalam si curatam fructele, le taiem bucati dupa care le punem in blender si le  blenduim. Separat in alt bol mixam smantana impreuna cu zaharul. Cand capata consistenta dorita adaugam zeama de lamaie, piureul de fructe si amestecam pana ce se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o...

Smoothie cu capsuni si rubarba

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Fructele le curatam, spalam, le taiem bucati  si le punem la congelator cateva ore. Scoatem fructele cu cca 10 min dupa care le punem in robot si le blenduim,adaugam zaharul, laptele si blenduim pana ce se omogenizeaza. Adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Il punem in...

Cheesecake la pahar

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Mascarponele il mixam cu zaharul,dupa care adaugam frisca mixata,esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza, In pahare adaugam piscoturi care le-am inmuiat in cafea,crema de mascarpone,capsuni,piscoturi,crema si decoram cu capsuni. Dam la frigider cateva ore inainte de servire.

Cannoli siciliani

In Dulciuri la 7 Iun 2015

Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul. Framantam un aluat omogen si elastic,invelim in folie alimentara si dam la rece cateva ore. Crema -amestecam branza cu zaharul si...

Makrout

In Dulciuri la 7 Iun 2015

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam. Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora. Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2015

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul. Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa...

Panna Cotta cu Green Sugar

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Intr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min. Oprim focul si dam deoparte sa se raceasca cca 3 min dupa care adaugam gelatina hidrata in apa cat sa acoper si dizolvata pe baie...

Petale de liliac cristalizate

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Albusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra. Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de copt sa se usuce,intr-un loc ferit de lumina soarelui timp de 48 ore. Dupa care le punem intr-un...

Sirop de liliac

In Sirop / Compot la 5 Iun 2015

Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop) Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de lamaie si lasam sa mai fiarba cca 10 min. Punem intr-o caserola/sticla,inchidem si punem intr-un loc...

Orez cu lapte si sos de capsuni cu Green Sugar

In Dulciuri la 4 Iun 2015

Intr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert. In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam orezul scurs de apa si mai fierbem cca 5 min,adaugam coaja de portocalsa si...

Sorbet cu caise

In Dulciuri la 4 Iun 2015

Intr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul, In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine. Amestecul il strecuram intr-o caserola dupa care dam la congelator,amestecam din 30 min in 30 min de cca 4-5 ori. Inainte de...

Bomboane din resturi de prajituri

In Dulciuri la 19 Mai 2015

Intr-un bol adaugam resturile maruntite,adaugam branza,crema si amestecam pana obtinem o compozitie omogena (daca este nevoie mai adaugam lapte). Dam compozitia le frigider 30 min, dupa care cu mainele umede foarma mici bilute care le umplem cu visine. Trecem bilutele prin sirop de visine...

Coltunasi cu marmelada

In Dulciuri la 19 Mai 2015

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, amestecam si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, laptele si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul, framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min. Intindem...

Tort cu jeleu de piersici

In Dulciuri la 17 Mai 2015

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...

Terina de clatite

In Dulciuri la 15 Mai 2015

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom. Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min  Intr-o tigaie...

Brioche cu crema de patiserie

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Aluatul -intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora. Intre timp pregatim  crema -intr-o cratita adaugam...

Clatite din aluat de negreasa

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,sarea,zaharul,cacao. In alt bol amestecam laptele cu uleiul,esenta si adaugam treptat peste ingredientele uscate,amestecam bine si dam la rece 30 min, Incalzim tigaia care am unso cu putin ulei si adaugam cate un polonic de umplutura in mijloc....

Afisate 331 - 360 din 772 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 10:13

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

pe 08.01 la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]