,,Nici o zi fara ciocolata"
Blat:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bien dupa care il taiem felii (eu am folosit o tava de 20 cm diametru).
Crema de alune:
Intr-o cratita adaugam zaharul, se pune pe foc si cand se topeste (capata culoarea aurie) adaugam untul si 100 ml frisca, amestecam si punem pe foc inca 5 min(pana ce se dizolva complet.
Adaugam alunele, amestecam si lasam sa se raceasca (eu le-am maruntit un pic alunele cu ajutorul blender-ului).
Restul de frisca se mixeaza dupa care adaugam sosul caramel, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Crema de ciocolata:
Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,untul si 100 ml frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva avnd grija sa nu fiarba frisca.
Lasam sa se raceasca bine dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-adaugam prima foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-crema de alune-reptam pana terminam foile.
Imbracam tortul cu crema de ciocolata si dam la frigider 1 ora.
Decoram cu sos caramel si alune.