M-am inspirat de la Oana pentru aceasta reteta.Numai bune de luat la pachet sau servite alaturi de o cana de lapte sau cafea
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata,adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.
Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei.
Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.
Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.
1
Dasca folosim cirese din congelator le scurgem bine de zeama inainte sa le amestecam cu ingredientele