Clatite cu frisca

de Lau in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 5170 vizualizari

 

Clatite pregatite cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana smantana
  • 50 ml ulei
  • 2 cani lapte
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml smantana
  • 5 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu frisca:

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,sarea,adaugam smantana,uleiul,amestecam dupa care adaugam laptele si faina alternativ,esenta de vanilie.

Amestecam bine si daca este nevoie adaugam apa minerala,amestecam pana rezulta o compozitie de consistenta unei smantani lichide,

Dam la rece 30 min dupa care coacem clatitele in tigaia incalzita si unsa cu putin ulei,

Pentru crema-mixam smantana rece cu zaharul,adaugam frisca mixata inainte,esenta de rom si amestecam.

Pe o folie alimentara(de aluminiu) asezam 2 clatite,adaugam frisca si pe margini adaugam visine,

Rulam cu ajutorul foliei,o invelim in folie  si dam la rece 1 ora dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm 

Decoram  fiecare bucata su frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu frisca