Prajitura cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2016 | 4685 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana cacao
  • 2 cani apa(compot)
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Sirop de cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.

Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.

Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)

Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.

Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul  si lasam sa se raceasca

Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.

Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute