Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie, amestecam cu o spatula dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie....
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de...
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil) dupa care framantam cu mainile pana rezulta un aluat elastic si nelipicios,
Acoperim si lasam la...
Blat
Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte.
Amestecam bine cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit...
Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara.
Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,...
Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina.
Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in...
Blat
Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tava cu pereti detasabili, se pune amestecul si se taseaza bine cu o lingura, se da la frigider cat pregatim crema....
Blatul
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.
Amestecam cu o paleta pana ce se...
Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie,...
Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.
Amestecam...
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat...
Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia...
Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine.
Mixam un pic crema de branza, dupa care adaugam miezul de avocado pisat...
Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si...
Blat
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se...
Blat.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.
Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina...
Foi mac
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare.
Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.
Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi...
Blat
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare.
Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta.
Turnam...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie.
Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin.
Din aluat oprim cat o...
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini.
Framantam un aluat...
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat omogen si nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30...
Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, treptat faina cernuta si amestecam cu o spatula la inceput, dupa care vom framanta cu mana, pana ce rezulta o coca omogena.
Invelim in folie alimentara si...
Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o lingura.
Facem o gaura in mijloc, adaugam untura, laptele, zeama de lamaie si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios.
Daca este nevoie, se mai adauga faina sau lapte....
Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea; adaugam treptat macul, coaja si zeama de portocala, faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat omogen si nelipicios, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Din coca obtinuta am luat cca. 1/3 am...
Intr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura.
In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam treptat peste amestecul de untura.
Amestecam pana rezulta o coca compacta care o vom imparti in 2....
Intr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza,
Adaugam treptat faina,amestecand cu lingura la inceput dupa care framantam cu mana pana rezulta o...
Aluat-faina se amesteca cu zaharul,sare,adaugam oul batut,untul taiat cubulete si framantam un aluat omogen,Dam la rece 30 min ,
Intre timp pregatim umplutura.mixam oaule cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam praful de budinca,coaja de lamaie,branza si amestecam bine,dam la rece...
ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30...
Capsunele le spalam.le curatam de frunzulite,le depozitam intr-o punga si bagam la congelator cca ora,
Intr-un blender adaugam smantana rece(eu am tinuto 10 min la congelator),mierea de albine si capsunele(congelate) zeama de lamaie,mixam cca 2 min pana cand se omogenizeaza,
Se...
Chec cu prune
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie, amestecam cu o spatula dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie....
Gogosi cu ananas
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de...
Gogosi la cuptor
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil) dupa care framantam cu mainile pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, Acoperim si lasam la...
Cheesecake Oreo
Blat Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte. Amestecam bine cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit...
Chec cu mac si gutui
Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,...
Mini tarte cu ciocolata
Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina. Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in...
Prajitura cu pere
Blat Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti detasabili, se pune amestecul si se taseaza bine cu o lingura, se da la frigider cat pregatim crema....
Tort cu fructe de padure
Blatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Tort cu cirese si crema de ciocolata alba
Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie,...
Prajitura rasturnata cu cirese
Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Amestecam...
Cornulete cu nuca
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat...
Tort cu fructe
Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia...
Cheesecake cu avocado
Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine. Mixam un pic crema de branza, dupa care adaugam miezul de avocado pisat...
Cozonac cu nuca de cocos
Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul. Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si...
Prajitura cu cafea
Blat Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se...
Prajitura cu gem si nuca macinata
Blat. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie. Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina...
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Foi mac Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi...
Prajitura Tosca
Blat Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam...
Tort cu crema de lapte condesat
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta. Turnam...
Prajitura cu aluat razuit
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin. Din aluat oprim cat o...
Batoane cu mac
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini. Framantam un aluat...
Fursecuri cu ciocolata
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30...
Fursecuri cu cirese
Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, treptat faina cernuta si amestecam cu o spatula la inceput, dupa care vom framanta cu mana, pana ce rezulta o coca omogena. Invelim in folie alimentara si...
Biscuiti spritati
Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o lingura. Facem o gaura in mijloc, adaugam untura, laptele, zeama de lamaie si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios. Daca este nevoie, se mai adauga faina sau lapte....
Fursecuri cu mac
Intr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea; adaugam treptat macul, coaja si zeama de portocala, faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat omogen si nelipicios, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Din coca obtinuta am luat cca. 1/3 am...
Fursecuri sah
Intr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura. In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam treptat peste amestecul de untura. Amestecam pana rezulta o coca compacta care o vom imparti in 2....
Fursecuri cu banane
Intr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza, Adaugam treptat faina,amestecand cu lingura la inceput dupa care framantam cu mana pana rezulta o...
Tarta cu branza si struguri
Aluat-faina se amesteca cu zaharul,sare,adaugam oul batut,untul taiat cubulete si framantam un aluat omogen,Dam la rece 30 min , Intre timp pregatim umplutura.mixam oaule cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam praful de budinca,coaja de lamaie,branza si amestecam bine,dam la rece...
Placinta cu branza si struguri
ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30...
Inghetata cu capsuni rapida
Capsunele le spalam.le curatam de frunzulite,le depozitam intr-o punga si bagam la congelator cca ora, Intr-un blender adaugam smantana rece(eu am tinuto 10 min la congelator),mierea de albine si capsunele(congelate) zeama de lamaie,mixam cca 2 min pana cand se omogenizeaza, Se...