Cornulete fragede

de Lau in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 8987 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 plic amoniu
  • 300-400 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • 300 g untura
  • rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in 3 bucati.

Fiecare bucata se intinde pe masa infainata, se unge cu un strat generos de untura se impacheteaza si se inveleste in folie alimentara, dam la rece 30 min dupa care repetam procedura inca de 2 ori (fiecare bucata de aluat trebuie impachetat de 3 ori).

Repetam la fel si cu celelalte 2 bucati de aluat.

Pe masa infainata intindem aluatul si taiem fasii de aluat si taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.

In fiecare mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam felii de rahat si se indoaie.

Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]