Despicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min.
Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie si punem din nou pe foc laptele.
Intr-un vas frecam galbenusruile cu zaharul,adaugam amidonul si cateva linguri de lapte,amestecam repede dupa care adaugam crema peste lapte si amestecam bine.
Lasam sa fiarba amestecand incontinuu pana ce se ingroasa usor,ca o smantana lichida.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mixam smantana impreuna cu zaharul pudra pana se ingroasa putin.
Amestecam crema cu smantana si zeama de lamaie
Punem crema intr-un vas si dam la congelator 1 ora,
Scoatem inghetata de la congelator o mixam dupa care adaugam fructele si amestecam
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara si turnam inghetata,insiropam piscoturile(insiropul de la fructe tropicale)asezam deasupra si dam la congelator cateva ore.