Nicio zi fara ciocolata
Foile:
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele si amestecam bine, adaugam amoniacul amestecat cu cacao si treptat faina pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Impartim aluatul in 2 bucati si intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o vom coace pe dosul tavi.
Lasam foile sa se raceasca bine.
Blat:
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana cese topeste zaharul. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.
Adaugam in fir subtire uleiul si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza bine.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste zaharul.
Cand sa incalzit laptele adaugam faina dizolvata cu putin lapte.
Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Luam cratita de pe foc, adaugam untul, esenta si amestecam pana ce se topeste untul,acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
In tava in care am copt blaturile adaugam o foaie maro - 1/2 crema-blatul galben-crema-foaia maro.
Dam tava la rece 1 ora, dupa care se galzureaza deasupra cu crema de ciocolata, decoram dupa plac.
Am topit ciocolata impreuna cu frisca, untul, amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.