BLAT- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste adaugam galbenusurile,ulieul si laptele treptat mixand bine,
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si amestecam cu o paleta,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea
Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 2
Crema de vanilie-punem laptele cu zaharul intr-o cratita si punem pe foc,cand s-a incalzit adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul si putin lapte,amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca,
Adaugam untul,esenta amestecam pana ce se omogenizeaza si lasam sa se raceasca bine.Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,dam la rece un pic.
Crema 2-caramelizam zaharul adaugam untul si lasam pe foc pana ce se topeste adaugam merele,apa,scortisoara si lasam sa fiarba pana ce merele sunt moi dar fara sa se zdrobeasca,lasam sa se raceasca si adaugam gelatina hidratata,
In tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara si asezam prima foaie o insiropam adaugam merele,deasupra crema de vanilie(sa nu fie inchegata complet)adaugam a 2 foaie si dam la rece cateva ore,
Decor-mixam smantana impreuna cu zaharul,adaugam gelatina hidratata si adaugam peste prajitura,nivelam si dam la firgider cateva ore,inainte de servire.
Am decorat cu zahara caramelizat cu nuca