Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi unt.
Pentru că am luat reţeta de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar, am vrut să respect întocmai reţeta ei. Luminiţa este o adevărată regină a aluaturilor, aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei “O patraţică din Turcia mea”.
Eram sigură că vor ieşi nişte cornuleţe fragede, exact aşa cum a spus şi Luminiţa.
Pentru aceste Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, margarina, apa minerala, otet, lamaie, zahar, gem de visine.
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post
Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie.
Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios.
Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori.
Pare amuzant, dar asa se fragezeste.
Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora.
Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar.
Incearca si reteta de Cornulete cu rahat colorat, delicioase si fragede sau varianta de Cornulete fragede cu bors.
Iti recomandam si reteta de Cornulete cu nuca si untura.
S-aveţi poftă!!!