Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Musaca de pui cu masline si legume
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama. Se taie carnea de pui (piept sau pulpe...Citeste continuarea
Salată cu măr verde, ardei gras...
Postat de: Papalapap in SalatePrimul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1) , pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie...Citeste continuarea
Kir regal cu curaçao
Postat de: Papalapap in CocktailRealizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi...Citeste continuarea
Ou cu chorizo la cuptor
Postat de: Papalapap in Aperitive / GarnituriPreîncălzește cuptorul timp de 10 minute la 180°C. Aliniază frumos pe planul de lucru 4 vase care merg la cuptor. Francezii folosesc pentru această rețetă vase mici de...Citeste continuarea
Fondant cu Nutella și ciocolată...
Postat de: Papalapap in DulciuriÎncepe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas...Citeste continuarea
Placinta cu ( ludaie) dovleac
Postat de: babi5 in DulciuriFaina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic. Il impartim...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare speciale
Postat de: babi5 in CiorbeCarnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca...Citeste continuarea
Biscuiti diamante
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-un bol se amesteca untul,zaharul pudra,faina si cacaoa. Trebuie sa fie o compozitie omogena. Se ruleaza compozitia in forma de salam de cca 3 cm diametru.(eu l-am ambalat intr-o folie...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: momo121 in PuiSpalam bine aripioarele, le ungem putin cu ulei de masline si le condimentam pe ambele parti (dupa gust) cu sare, piper, boia picanta, curry si praful de usturoi si le dam la rece pentru cateva...Citeste continuarea
Reteta de chiftelute marinate in...
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carnePreparare Reteta de chiftelute marinate in sos de rosii delicios, cu piure Pentru chiftelute : Carnea tocata o amestecam cu cartoful si usturoiul date prin razatoare cu ochiuri mici,...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriUmplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi si praz
Postat de: comanligia in SupeSe curata morcovii si prazul,apoi se spala si se taie in cuburi mai mari. Se fierb in apa cu un cub de delikat de pui sau de ierburi aromatice facut in casa.Dupa ce sau fiert se mixeaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu seminte si stafide
Postat de: claudiaO in DulciuriSpargem ouale intr-un castron si frecam impreuna cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul cate putin si amestecam cu lingura pana se incorporeaza tot; adaugam bicarbonatul stins, esenta si coaja...Citeste continuarea
Spaghetti cu vita si ministiuleti...
Postat de: katty in VitaPunem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare.Taiem carnea de vita felii subtiri .Incintam 2 linguri ulei intr-un wok si punem carnea la foc iute pentru cateva minute .Adaugam...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu...
Postat de: katty in PorcSpalati cotletul ,stergeti -l bine si condimentati-lcu amestecul de condimente si ulei .Acoperiti-l cu folie de plastic si dati-l la rece 20 de minute . Pentru sos amestecati galbenusurile cu un...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu spanac
Postat de: katty in PuiSpalam pieptul de pui,il tamponam cu un servet absorbant ,apoi ,cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit taiem pe o parte in lungime fiecare piept ,formand un buzunar.Presaram sare si piper pe...Citeste continuarea
Rosii umplute cu spanac
Postat de: katty in Mancaruri de postTaiem usturoiul felii si il punem intr-o lingura de ulei incins sa se rumeneasca usor.Adaugam spanacul usor decongelat ,condimentam cu sare si piper si il lasam cateva...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe confiate
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3...Citeste continuarea
Tort alb cu crema de vin si lamaie
Postat de: katty in DulciuriPentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului . Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de...Citeste continuarea
Pappardelle cu ficatei de pui
Postat de: katty in PasteIncepem cu prepararea pappardellelor.Pentru acestea avem nevoie de 2 oua ,200 gr faina si sare .Amestecam bine ingredientele,apoi le trecem prin masina de paste (daca avem ,daca nu folosim...Citeste continuarea
Farfalle cu sos pesto si bacon
Postat de: katty in FarfalleFierbem pastele al dente conform instructiunilor de pe punga .Punem mazarea la fiert in apa clocotita cu un praf de sare pana se inmoaie.Tocam ceapa fin si o punem la calit in ulei .and ceapa a...Citeste continuarea
Placinta crocanta cu cirese
Postat de: katty in DulciuriUngeti tava cu unt.Intindeti foile de placinta.Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginile tavii,apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute.Cuptorul trebuie...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si bezea
Postat de: katty in DulciuriFrecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins....Citeste continuarea
Fursecuri cu coacaze
Postat de: katty in DulciuriMixam ouale intregi cu sarea , zaharul si esenta devanilie.Adaugam untul topit la temperatura camerei si omogenizam compozitia . Adaugam fructele , apoi cernem faina amestecata cu...Citeste continuarea
Gulas unguresc de porc cu cartofi,...
Postat de: mihaelar63 in PorcIata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor Legumele se curata si se spala. Carnea se spala si se portioneaza. Puneti la calit in ulei...Citeste continuarea
Supa crema de legume de post
Postat de: mitinita in SupeCuratam toate legumele si le spalam. Le taiem in bucati. Legumele mai tari, cum ar fi gulia sau telina, se taie in rondele de circa 1 cm, pentru a putea fi feliate mai usor. Cele mai moi, se...Citeste continuarea
Fructe de mare cu noodles de orez
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareLegumele se curata si se spala . Ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat se calesc usor in ulei . Adugati rosiile decojite tocate ghimbirul si ardeiul . Sarati .Piparati . Dupa ce...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: Dya in CannelloniTaiem pieptul de pui in fasii subtiri si le rumenim usor (in una-doua linguri cu ulei). Adaugam baconul, prazul, ardeiul capia si ciupercile feliate, amestecand ocazional, pentru a evita prajirea...Citeste continuarea
Placinta greceasca cu portocale
Postat de: mitinita in PrajituriFoile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca. Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa...Citeste continuarea
Rață cu varză roșie și sos de...
Postat de: elucubratiiculinare in RataSpălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru...Citeste continuarea
Tort cu zmeură şi mascarpone
Postat de: diaconta in TorturiCele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor. Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata pentru Mos...
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa. Punem esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si...Citeste continuarea
Desert la pahar cu ciocolata si...
Postat de: timea in DulciuriAmestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un...Citeste continuarea
Salad Chef Crumble
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie. Atunci se adaugă untul şi se amestecă...Citeste continuarea
Gustare rapida pentru copii
Postat de: Oana in Mancare copiiSenvisul este super simplu, de fapt si l-a facut copilul singur :) Eu doar l-am asistat! Cumparasem dimineata niste croissante calde, le-am taiat pe jumatate, le-am umplut cu gem de macese facut...Citeste continuarea
Desert la cupa, cu ciocolata alba...
Postat de: merisor67 in DulciuriPreparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare. Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto. Rupem...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: cristina1985 in DulciuriUmplutura :Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara. Baclava :se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca. Urmeaza alte...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si merisoare
Postat de: papabundetot in DulciuriAm scos foile de placinta din congelator cu aproximativ o ora inainte de a incepe sa lucrez la placinta.Am uns o tava cu unt,am pus in ea cam jumatate din foi,ungand cu unt tot a 3-a foaie....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul. Alunele se prajesc putin...Citeste continuarea
Carne in sos de vin cu mazare
Postat de: adellyna in PorcIntr-un vas calim usturoiul impreuna cu carnea, adaugam condimentele, zaharul si vinul. Lasam sa fiarba in vin pana scade si ramane un sos gros. Calim ceapa, adaugam mazarea si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Tocana din coada de vitel
Postat de: papabundetot in VitaEu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: adellyna in CiorbePunem carnea la fiert in apa rece cu sare (aproximativ 3,5l de apa) Curatam legumele.Tocam ceapa marunt. Taiem cartoful si rosiile cubulete. Taiem morcovul si ardeiul romburi. Intr-o oala...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si scortisoara
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana devin o spuma de culoare galben-pal. Adaugati dovleacul crud, ras si uleiul. Apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, sarea, scortisoara.Turnati compozitia...Citeste continuarea
Tort din ciocolata alba cu capsuni
Postat de: cristina1985 in TorturiBlatul : biscuitii se macina ( eu i-am dat pe masina de nuca),se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o oala tapetata cu hartie de copt . Diametrul oalei sa fie de 23 cm. Se tine la...Citeste continuarea
Mujdei de usturoi cu suc de rosii
Postat de: AdrianUdrea in Pt. carneSe curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa. Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: mitinita in DulciuriSe lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga...Citeste continuarea
Barcute cu branza - Pide - Pizza...
Postat de: Corina33 in PizzaPentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,...Citeste continuarea
Salata de varza chinezeasca cu rodie
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam varza, o taiem fasii. Taiem rodia in doua si separam semintele. Le punem peste varza taiata in bol. Presaram patrunjel proaspat tocat din abundenta. Din zeama de lamaie, uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura amandina
Postat de: mitinita in PrajituriBlat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca si marmelada
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAmestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce...Citeste continuarea