Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu.
Crema: Margarina se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si mixeaza pana se topeste. Cafeaua o dizolvam in putina apa calduta si o incorporam in crema impreuna cu esenta de vanilie. Se pune la rece pana se coace si raceste blatul.
Blatul racit se taie in 2 cu un cutit. Crema se imparte in 2 si se orneaza blaturile ,se las la frigider 30 de minute.Pofta buna.