Unele rețete sunt pur si simplu magice: nici nu apuci să te dezmeticești bine, și ești deja sub vraja lor! Așa ni s-a întâmplat nouă cu trufele de ciocolată albă… A fost de ajuns să le tăvălim prin fulgii de nucă de cocos și visul a luat formă. Se facea că ninge, iar noi ieșisem să ne dăm cu sania și să ne batem cu bulgări de zapadă. Iar bulgării ăștia pufoși aveau un miez delicios de ciocolată albă…
Dă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1).
Varsă smântâna într-o crăticioară și, la foc mic, adu-o până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul chiar înainte să dea smântâna în clocot și varsă peste ea ciocolata măcinată fin. Folosindu-te de o lingură de lemn, amestecă bine până obții o compoziție omogenă (2).
Varsă compoziția într-un castronel, adaugă și jumătate din cantitatea de nucă de cocos și amestecă bine. Lasă totul să se răcească, apoi bagă castronelul în frigider și uită de el câteva ore bune. Cel mai simplu ar fi să pregătești compoziția pentru trufe de cu seara și să o lași în frigider până a doua zi.
Bun, orele au trecut, ciocolata s-a întărit în frigider, e momentul să finalizezi rețeta. Folosindu-te de o linguriță și, mai ales, de mâinile tale dibace, formează biluțe și rulează-le prin fulgii de nucă de cocos rămași (3).
Trufele tale sunt gata, aranjează-le frumos într-o cutie de bomboane ! Probabil s-au topit ușor, așa că mai bine le mai lași puțin în frigider înainte de a le servi.