Pentru zilele in care se mananca peste, nu ezitati sa pregatiti aceasta reteta; este o nebunie iar in loc de pastrav se poate folosi si alt peste, dorada de exemplu!!
Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si sucul de lamaie si portocala, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se adauga rosiile, caperele, se condimenteaza dupa gust si se rastoarna in vasul de yena iar la cuptor se tine 30 minute.
In acest timp orezul spalat se pune in vasul special de fiert orez iar in lipsa lui, se pune la fiert cana cu orez si 3 cani cu apa, putina sare, se lasa la fiert 20 minute apoi se opreste focul si se lasa cu capac pana in momentul servirii
Se serveste pestele pe pat de orez, deasupra 2-3 linguri de sos, iar restul se pune in sosiera pentru cine mai doreste.
1
daca sosul este prea acru adaugati putin zahar sau puneti zeama doar de la 1/2 lamaie