Pastrav cu rosii si portocale

de ianculubita in Pastrav, 10 Dec 2014 | 11987 vizualizari

 

Pentru zilele in care se mananca peste, nu ezitati sa pregatiti aceasta reteta; este o nebunie iar in loc de pastrav se poate folosi si alt peste, dorada de exemplu!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 25 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 cutie rosii taiate
  • 3 linguri capere
  • 1 cana cu orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu rosii si portocale:

Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si sucul de lamaie si portocala, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se adauga rosiile, caperele, se condimenteaza dupa gust si se rastoarna in vasul de yena iar la cuptor se tine 30 minute.

In acest timp orezul spalat se pune in vasul special de fiert orez iar in lipsa lui, se pune la fiert cana cu orez si 3 cani cu apa, putina sare, se lasa la fiert 20 minute apoi se opreste focul si se lasa cu capac pana in momentul servirii

Se serveste pestele pe pat de orez, deasupra 2-3 linguri de sos, iar restul se pune in sosiera pentru cine mai doreste.

TIPS-URI

1

daca sosul este prea acru adaugati putin zahar sau puneti zeama doar de la 1/2 lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume