O prajitura simpla si care este pe placul celor ce o gusta.
Preincalzim cuptorul.
Cum se prepara blatul
Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt.
Se coace blatul pana cand iese testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).
Cum se prepara crema
Punem laptele la fiert. Amestecam continutul celor doua plicuri de budinca, cu putin lapte si zahar dupa gust. Cand laptela incepe sa fiarba, adaugam compozitia de budinca si amestecam des ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se ingroase si luam de pe foc.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul.
Amestecam budinca (nu o lasam sa se raceasca, o punem calda) cu albusurile si punem in tava, peste blat. Dam tava la cuptor inca 10-15 minute.
Lasam sa se raceasca.
Batem frisca.
Dupa ce s-a racit, feliem prajitura si ornam cu frisca cu ajutorul unui posh.