Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Covrigei cu susan
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Mos Craciun
Postat de: blue65 in Dulciuri- se amesteca Rama mit Butter cu sarea si zaharul - se adauga esenta de vanilie, apoi galbenusurile; se omogenizeaza - se pune faina in ploaie si se incorporeaza usor; - se acopera cu...Citeste continuarea
Nuci
Postat de: mitinita in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie. Adaguam faina si framantam un...Citeste continuarea
Fursecuri spritate
Postat de: Veronica22 in DulciuriMargarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de...Citeste continuarea
Cosulete cu nuca si dulceata de...
Postat de: Veronica22 in PrajituriSe amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare....Citeste continuarea
Saratele cu telemea
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriDam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa. Incepem sa...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada
Postat de: popika_oana in PrajituriBlatul: Se amesteca 8 linguri zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte si 1 lingurita amoniac, apoi se adauga faina cat cuprinde pentru a face o coca buna de intins. Se fac 3-4 foi care se...Citeste continuarea
Bilute cu nuca si lavanda
Postat de: Angelica in Dulciuri1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime. 2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte. 3.Biscuitii ii punem intr-un...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: amalia01 in PrajituriSe pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness si piersici
Postat de: TAB1TA in TorturiPreparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile...Citeste continuarea
Fursecuri duo cu aroma de portocala
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman...Citeste continuarea
Piersicute
Postat de: Corina33 in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la...Citeste continuarea
Prajitura cu caramel a la merisor
Postat de: babi5 in PrajituriPentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: robert_badica in CiorbeSe pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si menta
Postat de: ela in TorturiCu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece. Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam...Citeste continuarea
Fursecuri fara zahar
Postat de: Alina26 in DulciuriÎmpărțim ingredientele in doua astfel: -intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos,...Citeste continuarea
Fursecuri spritate, cu ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un vas termorezistent puneti untul, ciocolata taiata bucatele si zaharul pudra. Lasati la foc mic amestecand pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati vanilia si ouale,...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: Ksenya in PrajituriPuneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si branza
Postat de: katty in PrajituriFrecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Rulada cu afine si mascarpone
Postat de: katty in PrajituriPentru foaia de rulada procedati in felul urmator:separati albusurile ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare ,apoi adaugati galbenusurile...Citeste continuarea
Guguluf aromat
Postat de: katty in PrajituriCerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta...Citeste continuarea
Tarte portugheze
Postat de: katty in DulciuriSe intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun...Citeste continuarea
Placintele cu nuci si ciocolata
Postat de: katty in DulciuriDin faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu...Citeste continuarea
Biscotti cu nuci si portocale
Postat de: katty in DulciuriCerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de...Citeste continuarea
Negresa ciocolatoasa
Postat de: Dya in DulciuriPunem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Piept de pui dulce cu susan
Postat de: timea in PuiAmestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem fasii pe care le punem in bol si amestecam. Acoperim bolul si il tinem la frigider 1-2...Citeste continuarea
Foie gras
Postat de: Sylvia in Reteta de vedetaPrepararea este nu atat de complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de o tava de ceramica de preferinta, hartie...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: AdrianUdrea in PorcSlanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi. Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele. Se da vasul la...Citeste continuarea
Vanille Kipferl - Fursecuri...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele...Citeste continuarea
Cheesecake rapid cu fructe
Postat de: amalia01 in PrajituriBiscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata...Citeste continuarea
Pui cu unt, mustar si condimente
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai ne ocupam de pui. Ii spalam, ii curatam de fulgi, apoi ii uscam cu un servet. Ii crestam pe piept,pulpe. Untul il amestecam cu mustarul,apoi adaugam condimentele dupa...Citeste continuarea
Racituri (cotoroage in grai Banatean)
Postat de: babi5 in PorcCuratam bine picioarele si ciolanul. Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm. Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea...Citeste continuarea
Kalter Hung
Postat de: yoli86 in PrajituriAdaugati si topiți ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, untul, în cuptorul cu microunde sau bain/marie. Se adauga smântână și se amestecă bine, apoi se adauga zaharul...Citeste continuarea
Tarta cu nuci, caramel si crema de...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu...
Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de postAm pus apa in oala mare Multicooker si am selectat BOIL pentru 30 mniute.Am spalat si taiat ciupercile si morocovul .Cand apa a inceput sa fiarba am pus morcovul si ciupercile. Dupa 30 minute...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: andaoana in PrajituriMixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Ciocanele lipicioase
Postat de: yoli86 in PuiAsezonam ciocanelele cu condimentul pentru pui, sare si piper. prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea,...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos si...
Postat de: postavaru in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam Rama mit Butter la temperatura camerei si coaja de portocala si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale
Postat de: merisor67 in PrajituriSpargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...Citeste continuarea
Rasol de vita cu morcovi la cuptor...
Postat de: simona72 in VitaRasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate...Citeste continuarea
Mamaliga
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineSe pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: MotanLaOale in PrajituriToate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul,...Citeste continuarea
Prajiturele cu ceai rosu
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand...Citeste continuarea
Panettone
Postat de: andaoana in PrajituriPrimul aluat Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: Xandrinne in DulciuriMixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriRadem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Xandrinne in DulciuriZdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati...Citeste continuarea
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi
Postat de: Pungasa_Rogue in PesteSe curata pestii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei. Se prajesc pe ambele parti. Pentru mamaliguta se pun apa, o lingurita de sare si o lingura de...Citeste continuarea
Tort cu budinca de ciocolata
Postat de: miha in TorturiBlat: Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga...Citeste continuarea