A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Covrigei cu susan

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea

Fursecuri pentru Mos Craciun

Postat de: blue65 in Dulciuri

- se amesteca Rama mit Butter cu sarea si zaharul - se adauga esenta de vanilie, apoi galbenusurile; se omogenizeaza - se pune faina in ploaie si se incorporeaza usor; - se acopera cu...Citeste continuarea

Nuci

Postat de: mitinita in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie. Adaguam faina si framantam un...Citeste continuarea

Fursecuri spritate

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Margarina se mixeza spuma cu zaharul,adaugam ouale si coaja de lamaie.La urma adaugam si smantana.Adaugam la compozitie faina si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat usor de...Citeste continuarea

Cosulete cu nuca si dulceata de...

Postat de: Veronica22 in Prajituri

Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare....Citeste continuarea

Saratele cu telemea

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Dam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa. Incepem sa...Citeste continuarea

Prajitura Alba ca Zapada

Postat de: popika_oana in Prajituri

Blatul: Se amesteca 8 linguri zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte si 1 lingurita amoniac, apoi se adauga faina cat cuprinde pentru a face o coca buna de intins. Se fac 3-4 foi care se...Citeste continuarea

Bilute cu nuca si lavanda

Postat de: Angelica in Dulciuri

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime. 2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte. 3.Biscuitii ii punem intr-un...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: amalia01 in Prajituri

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Tort cu crema de ness si piersici

Postat de: TAB1TA in Torturi

Preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile...Citeste continuarea

Fursecuri duo cu aroma de portocala

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman...Citeste continuarea

Piersicute

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga la...Citeste continuarea

Prajitura cu caramel a la merisor

Postat de: babi5 in Prajituri

Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: robert_badica in Ciorbe

Se pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si menta

Postat de: ela in Torturi

Cu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece. Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam...Citeste continuarea

Fursecuri fara zahar

Postat de: Alina26 in Dulciuri

Împărțim ingredientele in doua astfel: -intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos,...Citeste continuarea

Fursecuri spritate, cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un vas termorezistent puneti untul, ciocolata taiata bucatele si zaharul pudra. Lasati la foc mic amestecand pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati vanilia si ouale,...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: Ksenya in Prajituri

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si branza

Postat de: katty in Prajituri

Frecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Rulada cu afine si mascarpone

Postat de: katty in Prajituri

Pentru foaia de rulada procedati in felul urmator:separati albusurile ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare ,apoi adaugati galbenusurile...Citeste continuarea

Guguluf aromat

Postat de: katty in Prajituri

Cerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta...Citeste continuarea

Tarte portugheze

Postat de: katty in Dulciuri

Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun...Citeste continuarea

Placintele cu nuci si ciocolata

Postat de: katty in Dulciuri

Din faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu...Citeste continuarea

Biscotti cu nuci si portocale

Postat de: katty in Dulciuri

 Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de...Citeste continuarea

Negresa ciocolatoasa

Postat de: Dya in Dulciuri

Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca...Citeste continuarea

Piept de pui dulce cu susan

Postat de: timea in Pui

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan.  Pieptul de pui il taiem fasii pe care le punem in bol si amestecam. Acoperim bolul si il tinem la frigider 1-2...Citeste continuarea

Foie gras

Postat de: Sylvia in Reteta de vedeta

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi. Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele. Se da vasul la...Citeste continuarea

Vanille Kipferl - Fursecuri...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele...Citeste continuarea

Cheesecake rapid cu fructe

Postat de: amalia01 in Prajituri

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata...Citeste continuarea

Pui cu unt, mustar si condimente

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai ne ocupam de pui. Ii spalam, ii curatam de fulgi, apoi ii uscam cu un servet. Ii crestam pe piept,pulpe. Untul il amestecam cu mustarul,apoi adaugam condimentele dupa...Citeste continuarea

Racituri (cotoroage in grai Banatean)

Postat de: babi5 in Porc

Curatam bine picioarele si ciolanul. Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si  spalatm. Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea...Citeste continuarea

Kalter Hung

Postat de: yoli86 in Prajituri

Adaugati si topiți ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, untul, în cuptorul cu microunde sau bain/marie. Se adauga smântână și se amestecă bine, apoi se adauga zaharul...Citeste continuarea

Tarta cu nuci, caramel si crema de...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu...

Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de post

Am pus apa in oala mare Multicooker si am selectat BOIL pentru 30 mniute.Am spalat si taiat ciupercile si morocovul .Cand apa a inceput sa fiarba am pus morcovul si ciupercile. Dupa 30 minute...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: andaoana in Prajituri

Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand...Citeste continuarea

Ciocanele lipicioase

Postat de: yoli86 in Pui

Asezonam ciocanelele cu condimentul pentru pui, sare si piper. prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea,...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca de cocos si...

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam Rama mit Butter la temperatura camerei si coaja de portocala si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de: merisor67 in Prajituri

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...Citeste continuarea

Rasol de vita cu morcovi la cuptor...

Postat de: simona72 in Vita

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate...Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul,...Citeste continuarea

Prajiturele cu ceai rosu

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand...Citeste continuarea

Panettone

Postat de: andaoana in Prajituri

Primul aluat Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia...Citeste continuarea

Banana bread

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in  4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati...Citeste continuarea

Peste prajit cu mamaliguta si usturoi

Postat de: Pungasa_Rogue in Peste

Se curata pestii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei. Se prajesc pe ambele parti. Pentru mamaliguta se pun apa, o lingurita de sare si o lingura de...Citeste continuarea

Tort cu budinca de ciocolata

Postat de: miha in Torturi

Blat: Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga...Citeste continuarea