Supa suedeza de peste

de mihaelar63 in Supe, 12 Ian 2015 | 4593 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Cristi Roman si mi-a starnit curiozitatea culinara . Cum o fi o supa si cu vin ? In consens cu restul ce am servit , garantez de 10 * cu steluta :d .Diferenta fata de reteta lui Cristi rezulta in urma muncii de documentare .Eu am avut doar peste de apa dulce. Reteta se prepara rapid si facil . cu siguranta ca o voi repeta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne si capete de stiuca
  • 2 l supa clara de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 varf cutit turmeric
  • 4 catei usturoi
  • 4 cartofi medii
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 150 ml vin alb [ un pahar]
  • 250 ml smantana [ 1 cana ]
  • marar, cimbru uscat
  • frunzulite busuioc verde
  • sare
  • fulgi chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa suedeza de peste:

Se curata si se spala legumele .

Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit ..

Morcovul se taie feliute subtiri .

Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt .

Prajiti usor legumele in uleiul amestecat cu unt  si pasta de rosii .Adugati zeama clara de curcan in care ati fiert pestele . Sarati .

Fierbeti supa adugand cartofii taiati cuburi, turmericul si putin cimbru+ marar .

Dupa 15-20 minute- cand morcovii sunt fierti si cartofii [ chiar daca sunt mai fierti vor da consistenta supei ]- se aduga si vinul .

Potriviti gustul cu sare , fulgi de chili .

Serviti supa cu bucatele de peste in ea decorata cu frunzulite de busuioc verde .

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi si putin peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de peste ca la Szeged