Aceste aperitive sunt foarte reusite la textura si la gust si dau bine atunci cand ai musafiri si nu mai stii ce sa pui pe platou in afara de clasicele legume si mezeluri.
Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece.
Curatam si tocam legumele cuburi.
Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte.
Carnea tocata o asezonam cu sare, cimbru si piper.
Intr-un vas antiaderent punem uleiul la incins, apoi adaugam legumele si putina apa, la inceput o lingura.
Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse la foc mediu cateva minute, mestecand din cand in cand in ele, si mai adaugam apa daca este cazul, eu am pus ulei putin, asa ca am completat cu apa.
Daca nu aveti probleme cu stomacul, nu mai puneti apa deloc si lasati legumele sa se caleasca in baie mai multa de ulei, sunt mai gustoase!
Cand legumele sunt usor patrunse, adaugam ciupercile bine scurse, apoi carnea tocata si amestecam bine toate ingredientele.
Acoperim din nou vasul si il lasam pe foc mediu pana cand carnea se prepara bine, dar mai amestecam din cand in cand in el.
Gustam ingredientele, mai adaugam sare si condimente daca este cazul, apoi le punem intr-o sita la scurs si le lasam acolo sa se raceasca bine.
Pentru aluat, batem oul bine cu putina sare, apoi adaugam sana peste el si imediat garantul pentru aluaturi dospite.
Amestecam bine sa se stinga prafurile si incorporam treptat faina.
Va rezulta un aluat moale, in care vom amesteca ingredientele pentru umplutura, dar dupa ce il lasam sa se odihneasca 5-6 minute.
Pregatim formele de briose pe care le umplem 3/4 cu compozitia rezultata si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
La final adaugam cascaval ras si patrunjel verde tocat, si mai lasam briosele in cuptor cu focul stins, pentru a se topi usor cascavalul.
1
Eu am facut o greseala, in formele de briose am pus si hartii de copt, iar surpriza neplacuta a fost ca acestea s-au lipit de briose si s-au dezlipit urat, ramanand aluat pe ele, deci aveti grija, mai bine fara hartii!!!