Tocana de cartofi ( chioara)

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 13 Ian 2015 | 6076 vizualizari

 

Chioara,adica n-are ceva ca`carnea......dar asta nu inseamna ca am devenit vegetarieni......ca`carnea-i separat.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 20 cepe mici ( ca asa au crescut ele,mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de 400 g cu pulpa de rosie fara coaja si seminte
  • 1 lingurita delikat
  • 3 linguri ulei
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi ( chioara):

Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa,ardeiul si lingurita de delikat,amestecam bine si lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa si ardeiul se inmoaie.Apoi adaugam cartofii si apa cat sa-i acoperim de 3 degete,lasam sa fiarba la foc domol pana se patrund cartofii.Cand cartofii s-au fiert adaugam pulpa de rosii si mai lasam sa fiarba 10-15 min.Stingem focul si adaugam marar tocat.Cam asta-i tocana de cartofi chioara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ( chioara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

14.01.2015, 14:40

Dar ai curățat ceva ceapă E bună și așa chioară Asta vaema în plan, dar Zmeii când au auzit că e chioară au schimbat meniul ) cică mâncăm swaorma

Sylvia 1

15.01.2015, 11:06

uite ce pftesc eu chair fac maine e una din mancarurile mele preferate, bunica mea facea cea mai buna tocanita de cartofi ( chioara cum zici tu ) )

Constelatialeu 1

21.02.2015, 10:37

Mai alina1989 nu stiu ce vrei sa-mi arati,dar zau asa,e obositor...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi