Un deliciu pe placul tuturor:placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut.Am pus si putina branza iute de oaie care a facut-o mai speciala:)
Enjoy!
Aluat:1.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei drojdia dizolvata in laptele usor caldut.Lasam sa stea cam 10 minute.
.Punem apoi ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestecam usor pana amestecul este omogen.Trebuie sa ne rezulte un aluat mai subtire.*Acum pregatim umplutura asa:1.Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pana este rumen auriu pieptul de pui taiat cubulete marunte.2.Condimentam bine cu sare si piper, apoi scoatem din tigaie cu o paleta bucatile de carne.Le punem deoparte.
In aceeasi tigaie mai adaugam putin ulei si punem la calit ceapa verde taiata rondele si 1 catel de usturoi taiat marunt.
Adaugam ciupercile taiate lame, sare, piper si le calim bine cam 10 minute amestecand din cand in cand.Cand sunt gata le tragem deoparte.
In alta tigaie rasturnam continutul cutiei de rosii, adaugam crengutele de cimbru, catelul de usturoi ramas, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul este mai grosut.Cand este gata, tragem totul deoparte.*Cand toate sunt pregatite, incepem sa asamblam placinta.
Procedam asa:
Intr-o tava tapetata cu hartie cerata punem jumatate din compozitia pentru aluat.
Deaspura punem pieptul de pui, apoi ciupercile si jumatate din cantitatea de mazare.
Turnam cea de-a doua parte de compozitie si punem deasupra sosul de rosii cherry, restul de mazare,nautul din conserva scurs bine de apa si branza de oi sfarmata.
Dam tava la cuptor, la foc mediu cam 25 de minute, sau pana placinta trece testul scobitorii
Cand este aproape gata, scoatem tava din cuptor si turnam deasupra oul batut bine cu cascavalul ras, frunzulitele de cimbru, sare, piper si smantana.Mai dam la cuptor la foc iute inca 5-10 minute pana suprafata este rumen aurie.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si garnisim totul cu crengute de cimbru.
Servim placinta rece sau calda, oricum nu conteaza, caci este la fel de buna.
Pofta mare va doresc!