Tagliatelle cu ciuperci si carne

de raluca95 in Paste, 14 Ian 2015 | 2773 vizualizari

 

De fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc ma opresc la paste, sunt o mie de moduri diferite in care le putem gati.. Acestea sunt rapide si gustoase.. Sper sa va placa! :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata
  • 300 g ciuperci (eu am folosit proaspete)
  • o ceapa tocata marunt
  • 3/4 catei de usturoi (aici depinde de gusturi, daca va place usturoiul sau nu)
  • jumatate de pahar de vin
  • o cutiuta de 200ml de smantana dulce pentru gatit
  • 300 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si carne:

Punem la calit ceapa tocata cu putin ulei (eu de obicei folosesc de masline dar nu e obligatoriu, se poate folosi si cel de floarea soarelui sau de porumb), cand incepe sa devina trasparenta si sa se inmoaie, adaugam carnea si ciupercile tocate (nu prea marunt pentru ca scad) si le lasam sa se caleasca  impreuna dupa care adaugam vinul.

Cand alcoolul din vin s-a evaporat, adaugam si usturoiul tocat foarte marunt, putina sare si smantana dulce; lasam sa mai dea un clocot si stingem focul (puteti adauga putin piper macinat daca doriti si va place). Intre timp fierbem pastele (timpul de fierbere depinde de paste, eu am folosit tagliatelle, dar sunt bune orice tip de paste). Cand sunt fierte, scurgem apa, adaugam sosul si parmezanul si servim.

Sper sa va placa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ciuperci