Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Ian 2015 | 8476 vizualizari

 

O reteta pe care o ador,pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml de lapte căldut
  • 1 ou
  • 200 g de zahar
  • coaja de la o lămaie
  • 50 gr de ulei
  • 50 gr margarina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceaţă amestecată cu nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca:

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. Adaugam galbenusul de ou treptat si framantam, galbenusul care in prealabil a fost batut bine si peste care am adaugat un varf de sare. Adaugam margarina impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald. Peste toata aceasta compozitie din lighean adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.

Se intinde aluatul subtire, se taie fasii, apoi patratele. Se pune umplutura in mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa sa cresca in tava 15 minute, se ung cu ou si se coc. La inceput focul e mai mare (10 min), apoi la foc mai mic pana se rumenesc bine.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem folosi ce umplutura dorim.

2

in prealabil am topit margarina si peste aceasta am pus uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore