Pastele proaspete cu cerneala de sepie sunt atat de spectaculoase incat nu ma pot opri a le prepara de cate ori [ rar ] le pot achizitiona . Se prepara in general cu fructe de mare . Cum eu am deschidere doar la ... Somes si Aries am folosit midii [ sunt mai accesibile si ca pret]. Preparatul are timpi atat de rapizi de executare incat in 10 minute se poate pune pe masa pentru servit .
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg .
Legumele se curata si se spala .
Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile .
Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul .
Turnati deasupra vinul . Sarati si lasati pe foc maximum 4-5 minute .
Se amesteca la sfarsit cu patrunjelul verde tocat .
Eu am mai pus zeama de lamaie . Am simtit ca scoicile cer mai multa aciditate .
1
Nu depasiti timpii de fierbere / inabusire .Pastele trebuie sa ramana a la dente . Scoicile se vor sfarma daca sunt prea mult pregatite .
2
Atentie culoarea prudrei de turmeric este foarte puternica , poate pata .