O reteta veche, dar niste biscuiti fragezi si buni, de sa tot mananci!
Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat.
Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura, coaja rasa de lamaie si portocala si laptele caldut. Se amesteca pentru inceput cu o lingura toate ingredientele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Se taie in bucati astfel incat sa poate fi introduse in masina de tocat.
Se instaleaza forma la masina de tocat si se introduce cate o bucata din aluat, formandu-se astfel biscuitii, cu o lungime de cca 5 cm. Se aseaza in tava si se da la cuptor pt 25-30 minute la 180 de grade, sau pana prind o usoara culoare aurie.
Cat sunt calzi se dau prin zaharul pudra vanilat.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui laptele cu smantana.