Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.
Adaugam praful de copt si faina in ploaie .
Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata , intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin , iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.
Cand uleiul e bine incins , se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul , apoi se aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta , desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!