A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cuib de viespe cu nuca

Postat de: alexandra26 in Prajituri

Intr-un bol se dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar in apa calduta si se adauga cele 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa la dospit 15 min. Intre timp intr-un alt vas,...Citeste continuarea

Snitele de pui cu iaurt, incredibil...

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Snitele de pui cu iaurt, incredibil de gustoase si pufoase: Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie fasii, dupa preferinta. Se sareaza si se condimenteaza carnea cu...Citeste continuarea

Spanac cu ou

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se pune uleiul si apa intr-o craticioara pana fierbe, apoi se adauga spanacul. Se lasa sa fiarba bine pana se desface. Cu lingura de lemn (spatula) incepem sa maruntim spanacul, asa cum fierbe pe...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie

Postat de: violeta30 in Salate

Se curata sfecla de coaja, se spala, se taie in patru si se pune la fiert (apa trebuie sa o acopere). Se fierbe cam 20 minute, nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, sa intre furculita in ea. Se va...Citeste continuarea

Panettone cu crema de smantana si nuca

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul. Se prepara crema...Citeste continuarea

Placinta cu carne de porc si paste...

Postat de: Angelica in Paste

Aluat: 1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura  in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline. 2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa...Citeste continuarea

Tort "21"

Postat de: Ela68 in Dulciuri

1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus,...Citeste continuarea

Ciorba de manzat

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un...Citeste continuarea

Placinta cu telemea de vaca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu tarhon

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu sunca

Postat de: robert_badica in Aperitive / Garnituri

Curatam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei si...Citeste continuarea

Taietei de casa cu faina integrala

Postat de: cristinutanicolita in Paste

Intr-un bol punem 2 lg faina, oul, sarea si apa. Incepem sa amestecam totul, sa adaugam faina pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Il lasasam sa odihneasca 10 min si apoi...Citeste continuarea

Strudel cu branza

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Foile se decongeleaza. Amestecam intr-un bol branza cu zaharul si vanilia si adaugam coaja de lamaie razuita. Eu nu am pus mult zahar dar daca preferati mai dulce, adaugati dupa gust. Stafidele...Citeste continuarea

Tort cu trei creme

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina,...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Laptele si cafeaua punem la fiert cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute, faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata pana se...Citeste continuarea

Linguini con gamberetti sau Paste...

Postat de: Corina33 in Paste

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga pe rand: usturoiul taiat cubulete, ardeiul si ceapa feliate si se lasa doar cateva minute la...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat:  intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul. Luam de pe foc si turnam...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi cu spanac

Postat de: Sylvia in Mancaruri de legume

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai...Citeste continuarea

Rulouri de lasagna

Postat de: sufletista in Lasagna

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand a inceput sa fiarba adaugam foile de lasagna(cate 3-4 foi) si le fierbem cca 4 min (sa fie al dente). Le scoatem intr-o strecuratoare, le trecem...Citeste continuarea

Pizza felii

Postat de: sufletista in Pizza

Aluat - amestecam faina cu sare, zahar si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, untul topit, drojdia dizolvata in putina apa. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta....Citeste continuarea

Covrigei cu branza si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si...Citeste continuarea

Aperitiv cu ardei si branzica pufoasa

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie in doua. Coditele de ceapa se taie rondele fine. Ridichea se feliaza. Ardeii se umplu cu branzica si se presar cu...Citeste continuarea

Supa de spanac cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe

Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza. Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si...Citeste continuarea

Vinete aperitiv

Postat de: carmen in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui). Se pun vinetele la gratarit pana se...Citeste continuarea

Curcan la cuptor cu busuioc si...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa  si  usturoiul...Citeste continuarea

Placinta cu mere in aluat de placinta

Postat de: madab in Prajituri

Merele se spala , se curata de coaja Si se dau pe razatoarea mare. Se scurg putin de zeama si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul la calit. Cand sunt aproape calite ,pui putina scortisoara....Citeste continuarea

Macrou Prajit

Postat de: Valyvalentyna in Peste

Curatam pestele il spalam bine il portionam si il crestam apoi il dam cu sare si piper. Punem intr-o tigaie ulei sa se incinga bine apoi luam pestele si il dam prin faina, il scuturam de...Citeste continuarea

Rulada de carne cu ou

Postat de: Monica1997 in Porc

Se caleste ceapa. intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2  oua  crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se...Citeste continuarea

Prajitura "fara foc" cu fructe si...

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

BLATUL .Biscutii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri....Citeste continuarea

Pulpe si cartofi la cuptor cu vin...

Postat de: Monica1997 in Pui

Se spala pulpele,se ung cu ulei si se adauga in tava unsa,cartofii taiati cubulete in prealabil se aseaza in jurul pulpitelor. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu...Citeste continuarea

Prajitura cu portocala

Postat de: Valyvalentyna in Prajituri

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul. Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta,...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Se framanta branza cu sarea, se adauga apoi zaharul, uleiul, cele 2 oua, coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana...Citeste continuarea

Biscuți cu Nutella și topping de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...Citeste continuarea

Tagliolini cu chiftele si sos dulce

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia....Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu nuca...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foaia cu biscuiti:  Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele. Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se...Citeste continuarea

Gogosi rapide

Postat de: violeta30 in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia...Citeste continuarea

Placinta melc cu dovleac

Postat de: violeta30 in Dulciuri

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat...Citeste continuarea

Clatite cu pasta de macese

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea

Dressing de mustar

Postat de: reisnaor_2006 in Pt. carne

Intr-un bol stoarcem lamaia, adaugam smantana, mustarul, uleiul, sarea si piperul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Putem folosi sosul ptr carne la gratar sau tava. Pofta buna. Citeste continuarea

Chifle cu unt

Postat de: violeta30 in Piine

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: robert_badica in Supe

Intr-o oala punem apa si carnea de pui la fiert cu putina sare. Fierbem carnea pana ce nu mai este atoasa, eu am folosit carne de pasare de tara, iar aceasta fierbe mai greu. Inlaturam daca s-a...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: geobucataras in Pui

Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul. Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam...Citeste continuarea

Rulada cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Rulada : Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam...Citeste continuarea

Strudel cu mere

Postat de: robert_badica in Prajituri

Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute. Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se...Citeste continuarea

Chiftele La Cuptor

Postat de: Valyvalentyna in Porc

Int- un vas mai mare punem carnea tocata, sarea, piperul, painea scursa, mararul tocat si usturoiul pisat toate ingredientele amestecam bine compozitia si cu mainile umede formam chiftelele pe...Citeste continuarea

Cornulete Fragede cu Nuca si Jeleu

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Punem faina intr un lighean  adaugam sarea si facem o gropita in mijloc in care punem praful de copt, untul moale, zaharul vanilat, otetul si apa. Si ne apucam de framintat un aluat...Citeste continuarea

Placinte cu branza de vaci

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia. Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele...Citeste continuarea

Empanadas cu cartofi si cascaval

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

In laptele caldut se dizolva drojdia. Se adauga faina, untura si sarea. Se framanta aluatul cateva minute, pana este elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnati

Postat de: daniastefania in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii si morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Carnatii se taie rondele. In doua linguri de ulei se calesc ceapa, morcovii si carnatii pentru...Citeste continuarea