Reteta din caietul de retete al mamei mele - ce bun..... amintiri din copilarie
Zaharul si jumatate din unt se pun intr-o cratita, se aseaza apoi merele curatate si scobite la mijloc.
In fiecare scobitura de mar se pune 1 cubulet de unt. Se presara scortisoara si se dau la cuptor pentru 30 minute.
Intre timp pregatim compozitia urmatoare:
3 galbenusuri se freaca bine cu 3 linguri de zahar
Se adauga 3 linguri de faina, un pic de coaja rasa de portocale si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Cand am scos merele de la cuptor, le lasam sa se raceasca 5 minute si punem peste ele compozitia pregatita.
Se da la cuptor si se coace timp de 20 de minute- se incearca cu scobitoarea daca este coapta compozitia.
Gata copt tortuletul se scoate tava de la cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna.
Eu l-am tait felii si l-am servit cu-nghetata de vanilie si cu frisca.
Pofta Buna !!!!!
1
se poate servi caldut cu inghetata