Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2015 | 6959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 fire cârnați
  • sare, piper
  • 250 g brânză de burduf
  • 100 g smântână
  • 150 g iaurt gras
  • 3-4 lg lapte
  • 2 ouă
  • sare, piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor:

Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de cârnați,  se condimentează cu sare și piper și se lasa deoparte.

Branza se amesteca cu smântâna, iaurtul și ouăle. Se condimentează cu sare, piper și dacă este prea gros sosul se subțiază cu laptele. La final se pune pătrunjelul tocat și se amestecă. Sosul se toarnă peste cartofi și cârnați și se omogenizează ușor pentru a nu se zdrobi cartofii. Se toarnă amestecul intr-o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor ul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra. Se servește cald!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

20.02.2015, 21:48

Super!

Teo 1

20.02.2015, 22:01

Cred ca e gustos,desi mai rar punem carnati in sos de branza!

pity19 1

21.02.2015, 00:55

Arata super! Oricum cat de curand incerc reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez Spaniol