Prajitura cu branza si jeleu de visine

de mirela0911 in Prajituri, 21 Feb 2015 | 3518 vizualizari

 

Am "imprumutat" reteta de la prajitura Rudy, cu diferenta ca deasupra nu am mai pus aluat ci am pus jeleu de visine. O minunatie!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • Pt. crema:
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • Pt.jeleu:
  • un borcan mic cu visine conservate
  • 250 ml zeama de visine
  • 1 plic jeleu rosu de la Dr.Oetker
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de visine:

Aluatul: Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna. Se adauga untul taiat bucatele si galbenusul. Se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza si se da la congelator pt. cca 10 minute.

Crema: Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, iar la final oul. Se omogenizeaza. 

Se scoate aluatul si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cu gauri mari. Se niveleaza bine apoi se toarna crema de branza peste aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 minute. Se lasa la rece in tava.

Jeleul: Se scurg visinele de zeama apoi le aranjam deasupra prajiturii acoperind toata suprafata. Jeleul se prepara conform instructiunilor de pe plic dupa care se toarna peste visinele de pe prajitura. Se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din tava pe un platou, dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau alte fructe daca preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placere nevinovata cu lamaie si afine