Pachetelele de primăvară, sunt un dim sum simbolic în China.
Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta.
Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr.
La acea vreme, oamenii puneau cinci legume diferite si carne pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel.
Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est.
Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia.
Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.
Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul.
Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.
Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.
Adauga sosurile si ghimbirul.
Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.
Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Ruleaza strans foaia în formă de nem. VIDEO
Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).
Incalziti cuptorul la 220 de grade.
Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.
Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.
A se incalzi întotdeauna la cuptor.
În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.
Puteți să le congelati.
Pofta Buna !!!!