Am vorbit acum cateva zile cu Gabi si-mi spunea ca a facut orez cu cascaval. Vorbea cu atata patos ca-mi ploua-n gura. Asa ca, astazi am prestat un orez delicios. N-am pus in el sofran, ca am eu un mic mofturici si nu stiu daca l-ar fi acceptat.
Pune uleiul in tigaie la incins.
Curata, spala si toaca marunt ceapa.
Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.
Adauga orezul spalat.
Caleste orezul impreuna cu ceapa 5 minute.
Adauga 600 ml supa (zeama in care ai fiert pui cu legume)
Lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
Cand orezul este fiert stinge focul si lasa sa se raceasca putin.
Adauga mararul spalat si tocat marunt.
Ia un vas ceramic sau ce alt vas ai, unge-l cu ulei.
Rade cascavalul pe razatoarea mica.
Pune in vas jumatate din cantitatea de orez, presara cascaval, pune orezul ramas si cascaval deasupra.
Da vasul la cuptorul incins pentru 20 minute, pana se gratineaza frumos deasupra.
Serveste simplu sau drept garnitura la o friptura alaturi de muraturi sau salata verde.
1
Ceapa pusa la calit se lasa pana devine sticloasa, sa nu se arda.
2
Proportia apa/zeama orez este de 1 la 3.