Cand nu ai ce face testezi retete:)) Din pacate a fost o bucata care ajungea la 2 persoane, cu indulgenta, noi am fost mai multi, ca tocmai atunci se nimeresc si musafiri:)) si doar a gustat fiecare din el...Toata lumea s-a declarat multumita si au zis ca e delicios. Ramane sa incercati si voi, dar mare grija la musafirii nepoftiti:)))
Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei aromat si se maseaza usor bucata de carne pe toate partile.
Pentru asamblarea ruloului se foloseste o bucata de folie alimentara. Se pune pe bucata de folie feliile de bacon usor suprapuse, sa nu ramana spatiu gol intre ele. Peste bacon se pune bucata de piept de pui, iar in una din margini se pune pe toata latimea pieptului bucati aliniate de prune uscate. Se face sul bucata de pui cu tot cu bacon, se strang la mijloc prunele, se face sul si se aduna in folia alimentara. Se strange bine, se aduna capetele si se leaga cu o ata. Se pune sulul in apa clocotita si se lasa la fiert 40-45 minute. Se scoate pe un fund de lemn, se indeparteaza folia, atentie sa nu va ardeti, se lasa sa le linisteasca si sa se zvante. Se pune la incins intr-o tigaie putin unt, putin ulei de dovlec(sau ulei de masline) si o crenguta mica de salvie uscata. Cand sa incins si s-a topit untul se pune ruloul. Se prajeste la foc mediu pe toate partile pana capata culoare rumena.
Pentru garnitura:se pune la incins putin ulei de masline si se adauga fasolea, ardeiul taiat julien si mazarea.Se prajesc la foc iute cateva minute, cat sa se inmoaie putin legumele, dar sa ramana crocante. Avand in vedere ca eu am folosit legume congelate, in timpul prajirii au lasat apa. Pentru ca am vrut sa se lege legumele, le-am pus intr-o sita cu un bol dedesupt in care am colectat tot sosul lasat. Am lasat sosul sa se raceasca, am adaugat o lingurita de amidon, am amestecat cu un tel sa se desfaca amidonul, am pus sosul in tigaie, am asezonat cu sare si piper, am mai adaugat un cub mic de unt gras si am lasat pe foc pana sosul s-a legat. In tot acest timp am amestecat cu telul sa nu se prinda sosul. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita am adaugat legumele prajite, am amestecat, am mai adaugat sare si piper daca a mai fost necesar si am lasat sa se racoreasca garnitura.
Pentru asamblare am pus pe o farfurie un inel mic detasabil, am pus amestecul de legume cu sos, am umplut inelul, am presat putin cu dosul unei linguri si am inlaturat inelul. Am taiat in doua ruloul din piept de pui si am servit jumatate din rulou cu ganitura de legume. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!
1
va las un link ajutator in care puteti vedea cum se taie carnea https://www.facebook.com/video.php?v=984433741586172
2
nu se bate carnea de pui cu ciocanul de snitele
3
daca folositi legume proaspete pentru garnitura, este suficient sa le prajiti putin la foc iute, dar fara sa le fierbeti
4
daca folositi legume congelate, se pot pune dinainte la dezghetat intr-o strecuratoare
5
sosul de la garnitura a iesit neasteptat de gustos, dulce de la ardei