Inca o reteta marca Laura Vitale si pot sa spun ca am fost tare incantati de rezultat, s- a mancat pe repede inainte. Va propun sa o incercati macar o data.
Se amesteca faina cu sarea, se adauga laptele caldut si uleiul. Drojdia si freaca impreuna cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga la faina. Se framanta aluatul minim 10 minute cu mainile bine unse cu ulei sau cu mixerul ori la masina de paine. Dupa aceea se unge bine cu ulei, se pune intr-un bol care se acopera cu o folie transparenta. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(circa 30 de minute) in cuptorul cu microunde l-am pus eu.
Se curata cartofii de coaja si se feliaza. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregatim o tava mare de aragaz sau doua rotunde mai mici-eu am pus si hartie de copt in ea. Se scoate aluatul si pe masa infainata se apasa cu mainile, puteti sa-l intindeti si cu sucitorul, important este sa fie de marimea tavii si sa lasati marginile mai grosute. Se aseaza in tava, deasupra presaram mozarella, asezam feliile de cartofi, presaram frunzulitele de rozmarin, dupa care asezonam cu sare si piper si stropim totul cu ulei.
Se da pizza la cuptorul incins pentru maxim 15 minute, este gata cand marginile se rumenesc usor. Se serveste imediat.
Pofta buna!
1
aluatul trebuie framantat minim 10-15 minute neaparat, altfel nu va fi pufos dupa ce se coace
2
eu l-am pus la dospit in cuptorul cu microunde sa fie ferit de curentii de aer si a dospit foarte repede
3
daca ungeti aluatul bine cu ulei nu va face pojghita cand dospeste
4
daca faceti in tava rotunda de pizza, impartiti aluatul in doua si ingredientele ptr topping la fel