Fierbinti, abia scoase din cuptor, te invaluie placut intr-o mireasma de neuitat.....renumite in bucataria turceasca, aceste painici umplute in diverse variante, se pot prepara foarte usor si acasa.
Umplutura:
Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut.
Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si amestecam adaugand laptele cald(nu fierbinte). Framantam aluatul, daca mai este nevoie in functie de tipul de faina se mai poate adauga putina.
Lasam aluatul la odihnit si crescut 30 de minute.
Intre timp amestecam branza cu ouale si patrunjelul, pregatim galbenusurile pentru uns si susanul.
Luam aluatul si-l impaturim usor si apoi il impartim in 3 bucati egale.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem la mijloc branza si pliem marginile dandu-i forma unei barcute. Ungem cu galbenus, presaram susan si coacem la 180 de grade pentru 35 sau 40 de minute, in functie de cuptor.
Sunt foarte gustoase aceste pide atat reci, cat si calde.