Pide cu branza si susan

de RuxyRux in Piine, 20 Feb 2015 | 5479 vizualizari

 

Fierbinti, abia scoase din cuptor, te invaluie placut intr-o mireasma de neuitat.....renumite in bucataria turceasca, aceste painici umplute in diverse variante, se pot prepara foarte usor si acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei( eu am combinat, ulei de palmier nehidrogenat, ulei de masline si ulei de floarea soarelui)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 gr drojdie proaspata, lichefiata cu 3 linguri de lapte
  • 250 ml lapte

Umplutura:

  • 500 gr branza telemea cremoasa
  • 2 oua mari
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide cu branza si susan:

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut.

Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si amestecam adaugand laptele cald(nu fierbinte). Framantam aluatul, daca mai este nevoie in functie de tipul de faina se mai poate adauga putina.

Lasam aluatul la odihnit si crescut 30 de minute.

Intre timp amestecam branza cu ouale si patrunjelul, pregatim galbenusurile pentru uns si susanul.

Luam aluatul si-l impaturim usor si apoi il impartim in 3 bucati egale.

Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem la mijloc branza si  pliem marginile dandu-i forma unei barcute. Ungem cu galbenus, presaram susan si coacem la 180 de grade pentru 35 sau 40 de minute, in functie de cuptor.

Sunt foarte gustoase aceste pide atat reci, cat si calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu branza si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)