Pide cu branza si susan

de RuxyRux in Piine, 20 Feb 2015 | 5200 vizualizari

 

Fierbinti, abia scoase din cuptor, te invaluie placut intr-o mireasma de neuitat.....renumite in bucataria turceasca, aceste painici umplute in diverse variante, se pot prepara foarte usor si acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei( eu am combinat, ulei de palmier nehidrogenat, ulei de masline si ulei de floarea soarelui)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 gr drojdie proaspata, lichefiata cu 3 linguri de lapte
  • 250 ml lapte

Umplutura:

  • 500 gr branza telemea cremoasa
  • 2 oua mari
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide cu branza si susan:

Lichefiem drojdia cu 3 linguri lapte caldut.

Cernem faina, facem o mica gropita in mijloc si punem zaharul, pe margine sarea si uleiul, apoi turnam in mijloc drojdia lichefiata, oul si amestecam adaugand laptele cald(nu fierbinte). Framantam aluatul, daca mai este nevoie in functie de tipul de faina se mai poate adauga putina.

Lasam aluatul la odihnit si crescut 30 de minute.

Intre timp amestecam branza cu ouale si patrunjelul, pregatim galbenusurile pentru uns si susanul.

Luam aluatul si-l impaturim usor si apoi il impartim in 3 bucati egale.

Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem la mijloc branza si  pliem marginile dandu-i forma unei barcute. Ungem cu galbenus, presaram susan si coacem la 180 de grade pentru 35 sau 40 de minute, in functie de cuptor.

Sunt foarte gustoase aceste pide atat reci, cat si calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu branza si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)