Pariziene cu dulceata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 3428 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de-a lui Merisor. Nu au iesit la fel de aspectuoase ca ale ei, dar au iesit foarte bune. Am facut cate unul pentru fiecare din casa, doua cu capsuni si trei cu cirese.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou + un albus;
  • doua linguri zahar;
  • 50g unt (65% grasime) tinut la temperatura camerei;
  • doua linguri ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 375g faina;
  • un plic „Garant pentru aluaturi dospite” de la Dr.Oetker;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Pentru umplut:
  • circa 10 linguri de dulceata.
  • Pentru uns:
  • un galbenus;
  • doua linguri lapte.
  • Optional: o lingura de zahar pentru a presara pe deasupra.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dulceata:

Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite.

Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor) impreuna cu zaharul, sarea si esenta, dupa care se adauga  untul putin moale, tinut la temperatura camerei. Apoi se dilueaza compozitia cu putin lapte caldut. 

Se face o adancitura la mijlocul fainii si se pun ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut se clateste castronul in care au fost diluate ingredientele. Se amesteca faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Se framanta un aluat nu prea tare, care se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite. Se acopera aluatul si se lasa 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in 5 parti aproximativ egale, care se vor intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare pe masa de lucru unsa cu ulei. Se cresteaza la unul dintre capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat se pun doua linguri de dulceata. Se ruleaza incepand de la capatul cu dulceata spre fasii, iar marginile laterale se baga pe dedesupt pentru a nu iesi umplutura. Apoi parizienele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule, se presara zahar peste ele si se baga la cuptor pana trec de testul scobitorii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dulceata de nuci verzi