Este mai lung titlul decat prepararea foarte simpla .De obicei la ciorba cu carnati afumati si zeama de varza murata adaug orez si smantana . De aceasta data am schimbat folosind cartofi in loc de orez ....Iar smantana nu a mai fost nevoie , atat de gustoasa a iesit .Si de aceasta data Multicookerul si-a facut datoria in liniste .
Curatati legumele .
Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute .
Se pun 3 l apa si se aduga ceapa intreaga , piperul ,morcovii si telina taiate cuburi , foile de dafin si pasta de ardei .
Dupa 15-20 minute se aduga carnatii si cartofii taiati cuburi potrivite [ o bucata de cartof trebuie sa incapa cu usurinta in lingura+ putina zeama ].Se fierb cam 15 minute .
Intre timp fierbem separat zeama de varza .
Dupa trecerea a inca 10 minute se pune la fiert in oala tijele de apio taiate feliute si ardeiul rosu taiat cubulete .Nu este necesar ca acestea sa fiarba mai mult de 5 minute . Incercati daca morcovii si cartofii sunt patrunsi.
Adugati zeama de moare in oala principala si mai lasati sa dea un clocot[ 5 minute ] .
Daca legumele se patrund mai repede ,puteti scurta timpii .
Serviti ciorba fierbinte cu marar si patrunjel verde .
1
Daca va place puteti fierbe in ciorba si afumatura si varza murata taiata fideluta .
2
Atat carnatii cat si zeama de varza sunt sarate . Folositi putina sare suplimentara .