Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba acra cu legume
Postat de: Deny22 in CiorbeIn oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat. Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si...Citeste continuarea
Dulceata din pere de toamna
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a...Citeste continuarea
Friganele cu finetti si banane
Postat de: JulyCris in DulciuriSper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :) Feliile de paine le decupam de...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt-Greceasca
Postat de: JulyCris in DulciuriFoile dezghetate le taiem bucati mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.Adaugam iaurtul si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de...Citeste continuarea
Crema de branza cu verdeata
Postat de: Edu in Aperitive / GarnituriUntul incalzit la temperatura camerei il vom bate cu un praf de sare cu ajutorul mixerului sau unui robot de bucatarie pana devine cat mai spumos.Cand acesta devine pufos vom adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Motan
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPrima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...Citeste continuarea
Friptură de porc la cuptor reteta...
Postat de: ela2015 in PorcCum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C. Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea...Citeste continuarea
Cornuri cu branza pufoasa si sunca
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...Citeste continuarea
Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )
Postat de: RoXx in DulciuriPentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp...Citeste continuarea
Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Am ales sa fac acelasi blat ca cel de la Tortul Bounty pentru ca mi-a placut foarte mult. Apa se pune la foc. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se amesteca cu un...Citeste continuarea
Briose cu ananas
Postat de: elena_rm88 in DulciuriMixam zaharul cu oul si adaugam laptele si uleiul. Omogenizam apoi adaugam faina si praful de copt. Omogenizam si adaugam ananasul taiat cubulete mici .Umplem formele de briose cam trei sferturi...Citeste continuarea
Tiramisu reteta rapida
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un vas am amestecat mascarpone cu 250 g zahar pudra, iar in alt vas iaurtul cu 250 g zahar pudra. Apoi le-am amestecat pe cele doua, cu esenta vanilie pana obtinem o compozitie omogena. ...Citeste continuarea
Reteta de mancare de fasole cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcPreparare Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Spaghetti cu conserva din carne si...
Postat de: Mutulica in Paste1. Se pune la fiert o oala cu apa si o lingurita cu sare. Apa sa fie multa ( nu stiu cata sa spun, dar sa depaseasca bine spaghetele, ca acestea sa se umfle . La 400 g spaghetti sa fie cel putin...Citeste continuarea
Friptură de curcan cu pere în vin...
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneFriptura de curcan Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore. Apoi o aşezăm...Citeste continuarea
Desert beigli cu mac
Postat de: Zamfira in DulciuriAluat : Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi putin lapte călduţ. Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi...Citeste continuarea
Varza calita cu carnati afumati -...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCum se prepara Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o cratita. Ceapa se curata de foi, se...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si alune
Postat de: ctlina in DulciuriSe freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos. Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine. ...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi
Postat de: Criss in PrajituriIn cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu...Citeste continuarea
Coronita aperitiv
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...Citeste continuarea
Fried noodles cu pui si legume
Postat de: Anett in PuiTaiem carnea de pui in fasii subtiri, le amestecam cu mierea si 2 linguri de sos de soya si lasam la marinat minim 30 de minute. Intre timp curatam legumele si le taiem in fasii subtiri. Punem...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, nuci si crema de...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat : se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune...Citeste continuarea
Cake Pops cu branza pufoasa Delaco
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand...Citeste continuarea
Cozonaci baby friendly (fara zahar)
Postat de: Steffy in Mancare copiiPentru inceput, am pus la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate (smochine, curmale, stafide, merisoare, goji - le-am pus intr-un bol mare cu apa). Scurgem apa, punem fructele in...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac - reteta 1000
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se...Citeste continuarea
Lasagna dulce, cu branza si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMerele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu...Citeste continuarea
Ciorba "Fidelicioasa"
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate). Ardeii se taie in jumatati, se...Citeste continuarea
Dovleac umplut
Postat de: Dya in DulciuriDovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte. Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul. Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine....Citeste continuarea
Vinete cu rosii si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline. Vanata se spala bine,se taie cuburi potrivite si se pune peste ceapa calita,punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa...Citeste continuarea
Pui cu dovleac la slow cooker...
Postat de: Dya in Slow CookerCarnea se unge cu ulei (una- doua linguri), si, se asaza intr-un vas termorezistent. Se adauga usturoiul tocat/feliat si s e condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ciuperci
Postat de: adellyna in Mancaruri cu carneTocam ciupercile marunt si le calim impreuna cu usturoiul, sarea si piperul Taiem pieptul de pui fasii subtiri Intindem foaia de placinta Punem stratul de ciuperci si puiul Coacem...Citeste continuarea
Tagliatele cu creveti
Postat de: Luana in PastePunem apa la fiert cu sare si fierbem tagliatelel conform instructiunilor de pe plic. Intre imp pregatim creveti. Intr.o tigaie se incinde putin ulei adaugam creveti si usturoiul. lasam...Citeste continuarea
Paine cu ulei de masline
Postat de: Dea_Dea in PiineIntr-un bol punem faina, sarea si drojdia. Adaugam apa calduta pe rand pana cand obtinem un aluat ce poate fi intins. Impartim aluatul in doua si il punem in tavi de chec, lasam la dospit...Citeste continuarea
Ou ochi cu aperitiv
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala ardeiul si se taie o felie circulara din el, indepartand semintele. Se aseaza in tigaia unsa cu uleiul incins. Oul se sparge intr-un castron, apoi se pune in interiorul feliei de...Citeste continuarea
Tortellini cu rucola si cremwusti
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se fierb in apa cu sare respectand timpul indicat pe ambalaj . Se scurg in sita [ emailata] si se limpezesc cu putina apa rece [ Pastrati putina apa in care au fiert...Citeste continuarea
Pandispan cu branza de vaci reteta...
Postat de: iri_love in DulciuriCum se prepara Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa Pentru inceput pregatim brânza, pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si alune
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi adaugam ciocolata topita. Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Amestecam cele...Citeste continuarea
Prajitura cu pere
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriUngem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra si un praf de sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Adaugam esenta si...Citeste continuarea
Omleta cu peste afumat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriMacroul se curata de piele si oase si se rupe bucati. Ceapa rosie se curata si se taie julien. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie fasii subtiri....Citeste continuarea
Placinta - Chec cu ficat de pui
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele....Citeste continuarea
Supa de linte rosie
Postat de: ctlina in SupeSe spala lintea in cateva ape (lintea rosie nu are nevoie de o perioada de inmuiat). Taiati ceapa marunt. Incalzim uleiul de masline,prajiti ceapa, adaugati usturoiul tocat si...Citeste continuarea
Tarta frageda cu mere si mure
Postat de: ralu_ca in PrajituriAluatul fraged (pregatit cu 2 zile in urma), cu cat e lasat mai mult cu atat devine mai fraged, l-am impartit in 2 parti (una mai mare si una mai mica). Pe un blat am presarat faina apoi am...Citeste continuarea
Ceafa de porc impanata coapta-n...
Postat de: Constelatialeu in PorcPregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa...Citeste continuarea
Cheescake cu jeleu de kiwi
Postat de: momo121 in DulciuriPentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ierburi...
Postat de: EUSORINA in PuiSe fierb putin cartofii intregi, apoi se condimenteaza si se pun in tava cu ulei, la cuptor. Cand se fac putin aurii se scot si de presara peste ei verdeata dupa bunul plac. Eu am pus patranjel si...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: EUSORINA in SalateSe fierb morcovii,cartofii si carnea de pui,apoi se toaca patratele micute si le voi pune intr-un castron mai mare. Adaugam mazarea si castravetii ce vor fi tocati marunt. Adaugam sarea,...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume si orez brun
Postat de: Dya in PuiPieptul de pui se taie in cuburi potrivite. Se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei. Se adauga, apoi, rand pe rand, legumele tocate marunt: ceapa, morcovii si ardeii. Se calesc 5-10...Citeste continuarea
Quiche cu legume si peste
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriPestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la...Citeste continuarea
Marmelada de gutui (rapida)
Postat de: cristeena20 in ConserveGutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta...Citeste continuarea