Oua cu fasole si toast cu ricotta

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Dec 2015 | 2834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 grame fasole la conserva
  • 250 grame rosii cherry
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 4 tulpini busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 2 felii de paine integrala
  • 2 lingurite cu varf de ricotta
  • otet balsamic (optional)
  • sos picant (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu fasole si toast cu ricotta:

Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.

Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.

Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga rosiile si 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mare 1 minut. Se sparg ouale in tigaie, se acopera cu un capac, se reduce focul la mediu spre mic si se gatesc 3-4 minute, in functie de preferinte.

Intre timp se prajeste painea pe un un gratar fierbinte, apoi se ung feliile cu ricotta. 

Se servesc ouale cu feliile de paine, cateva frunze de busuioc si otet balsamic, sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu fasole si toast cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Gicuta 1

03.12.2015, 08:32

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 16:14

bune, bune!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:07

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Midii Bloody Mary