Cowboy cookies

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 5490 vizualizari

 

Ascultand o piesa country( ador muzica asta), mi-a venit o inspiratie teribila de fursecuri americane...crocantele, delicioase, cu fulgi de ovaz, de cocos si ciocolata n-au cum sa nu te cucereasca...asa cum i-au cucerit si pe baietii in pantaloni evazati de piele, calaretii celebri pazitori de vite americane :))))...reteta isi are originile se pare undeva in Vestul salbatic....si chiar merita probata!

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt( 82%)
  • 130 g zahar brun (facut pudra)
  • 130 g faina (integrala de preferat)
  • 100 g fulgi de ovaz (eu i-am facut faina)
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri lapte praf
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 2 linguri amidon
  • 50 g alune de padure macinate
  • coaja de la o lamaie
  • fulgi de ciocolata (eu am gasit in Liddl)
  • zahar brun pudra pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cowboy cookies:

Iata si piesa muzicala care m-a inspirat....:)))))) fara ea chiar nu se putea...:)))))

https://www.youtube.com/watch?v=hsgDC5948bs

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cookies! :)))

Alunele se fac pudra, zaharul brun la fel, apoi fulgii de ovaz, dar se pot lasa si intregi pentru o textura mai crocanta... Se amesteca apoi toate ingredientele (fara fulgii de ciocolata) intr-un vas, cu untul rece dat pe razatoare si se obtine un aluat foarte usor lipicios. Se da la rece pentru zece minute.

Se fac bilute de aluat care se tavalesc prin zahar brun pudra (optional) si se asaza in tava tapetata cu pergament. Se pun fulgii de ciocolata, se lasa spatiu intre fursecuri si se coc 15 minute la 180 de grade.

Se scot, se lasa la racit si se mananca cu pofta :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cowboy cookies" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide