Prajitura Valentina

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 6522 vizualizari

 

De ce Valentina? Pentru ca tipa este o mare amatoare de dulciuri si priceputa, a adus intr-o zi la munca o bunatate de praji inventie de a ei, nu are are nici un nume asa ca m-am gandit s-o numesc eu, Valentina.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 50 gr unt topit
  • 100 g ciocolata cu lapte rasa
  • visine (congelate sau din compot)
  • 70- gr ciocolata menaj cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valentina:

Se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma adaugam untul topit si usor racit si esenta de vanilie.

Intr.o tava tapetata cu hartie de copt adaugam compozitia si visinele (daca sunt congelate  adaugam 2 linguri de zahar si  le lasam din timp la tempreratura camerei) .

Dam la cuptorul incins circa 25 minute. Cat timp se raceste prajitura topim ciocolata la bain-marie si lasam sa se raceasca.

Aruncam ciocolata peste prajitura si si servim repede :)), nu de alta dar eu nu mai aveam rabdare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce sa racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valentina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata