Deci cum imi imaginam, nu am reusit ce mi-am propus, imi ramane sa iau niste lectii de la Cleme ;;) Pana atunci m-am inspirat de la reteta ei: http://www.bucataras.ro/retete/potcoave-cu-nuca-macinata-74300.html
Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece.
Se taia rahatul in bucati. Se ia alauatul de la rece se imparte in 3-4 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie subtire (cu ajutorul fainei) se pune pe margine un rand de rahat si se rotoleaza, se taie in bucati de 2 cm, se aseaza in tava (tapetata) si se da la cuptor la 200° pana se rumenesc.
Se scot, se lasa la racit si se trec prin zahar pudra. Pofta buna!