Taco cu peste si salsa de kiwi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Dec 2015 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortillas:
  • 100 grame faina integrala
  • sare
  • 60 ml apa
  • Pentru salsa:
  • 2 kiwi copti
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 chili
  • 30 grame coriandru proaspat
  • 2 lime
  • sos picant
  • Pentru salata:
  • 1/4 dintr-o varza rosie mica
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • Pentru peste:
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 240 grame filet de peste alb (eu am folosit pastrav)
  • ulei de masline
  • 2 linguri iaurt bio degresat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taco cu peste si salsa de kiwi:

Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit. 

Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte.

Se gatesc cateva minute, apoi se transfera in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu sucul de la un lime, jumatate din cantitatea de coriandru si putin sos picant. Se mixeaza pana se obitne un sos. 

Se taie varza foarte fin, folosind o mandolina si se amesteca cu sucul de portocala, sare, piper si otetul. Se decoreaza cu restul de coriandru.

Se imparte aluatul in 4 bile si se aplatizeaza folosind un sucitor. Se gatesc intr-o tigaie fara ulei cate un minut pe parte. Se pastreaza intr-un prosop de bucatarie pana in momentul folosirii. 

Se taie restul de ceapa verde si ardeiul cuburi. Se taie pestele in fasii de 2 cm si se amesteca cu ulei de masline, ceapa si ardeiul. 

Se gatesc intr-o tigaie 4 minute.

Se umplu tortilla cu salata, peste, salsa si iaurt si se stropeste totul cu suc de lime si sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taco cu peste si salsa de kiwi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

miki_a 1

05.12.2015, 07:01

Ce anume contine mai exact sosul picant? Vad ca il folosesti in multe retete! E ceva gata cumparat sau il prepari tu? Multumesc! Astept raspuns!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:02

Hey Ela! Nu il prepar eu. Folosesc mai multe feluri, de la Sriracha, la Tabasco sau Chipotle. Depinde mult de originea retetei, dar si de dispozitia mea cand aleg sosul picant.

miki_a 1

06.12.2015, 00:53

Multumesc de precizare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de branza - Jamie oliver