- 1kg mere
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 1/2 cana gris
- 1/2 cana pesmet
- 200g margarina
- scortisoara
- coaja de lamaie
- zahar vanilat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:
- Dam merele pe razatoare si adaugam scortisoara si coaja de lamaie.
- Intr-un vas amestecam zaharul cu faina, grisul si pesmetul.
- Impartim margarina in 3 bucati.
- Ungem tava cu margarina, adaugam jumatate din amestecul de faina,
- Asezam peste stratul de faina jumatate din compozitia de mere.
- Punem pe toata suprafata merelor a doua bucata de margarina taiata cubulete.
- Presaram restul de amestec de faina.
- Asezam si cealalta jumatate de compozitie de mere dupa care presaram si margarina ramasa si dam la cuptor.
- Tinem tava in cuptor la foc mediu circa 30 de minute pana sunt coapte merele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.