Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
Punem si supa si amestecam bine.
Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
Amestecam si cu usutroiul zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa nu crape dar nici sa fie prea goale.
Portionam membranele umplute in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa care, jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.
TIPS-URI
1
Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.