- Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 300 g carne de vita
- 300 g slanina
- 6 catei usturoi
- 1 lingura rasa sare
- 1 lingura piper
- 1 lingura boia dulce de ardei
- jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin-dupa preferinta.
- 100ml supa de oase sau apa
- mate subtiri de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:
Mod de preparare:
- Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
- Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
- Punem si supa si amestecam bine.
- Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
- Amestecam si cu usutroiul zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
- Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
- Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
- Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa nu crape dar nici sa fie prea goale.
- Portionam membranele umplute in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
- Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
- Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa care, jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.
TIPS-URI
1
Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.